Četvrtak, 31.07.2014.

21:47

SZO: Više od 700 žrtava ebole

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je u najtežoj do sada epidemije Ebole u istoriji ta bolest ubila više od 700 ljudi širom zapadne Afrike.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Prema najnovijim podacima te organizacije, objavljenim u četvrtak, najmanje 57 mrtvih prijavljeno je tokom proteklih dana, a gotovo polovina smrtnih slučajeva prijavljena je u Liberiji.

Predsednik te zemlje naredio je u sredu da budu zatvorene škole i da većina zaposlenih u državnoj službi ostane kod kuće kako bi se sprečilo širenje bolesti.

Sijera Leone, u kom je prijavljeno devet smrtnih slučajeva od Ebole, takođe je objavio vanredno stanje i pokušava da stavi u karantin zaražene koji odbijaju da napuste svoje domove i odu u izolovane centre.

Ebola se prvo pojavila u Gvineji u martu, ali se kriza izazvana tom bolešću dramatično pogoršala prošle nedelje.

SAD: Ne putujte u zemlje pogođene ebolom

Američki Centar za kontrolu i prevenciju oboljenja upozorio je građane SAD da ne putuju u tri afričke zemlje koje su najviše pogođene epidemijom smrtonosne bolesti ebole.

Upozorenje se odnosi na Gvineju, Liberiju i Sijera Leone, za putovanja koja nisu neophodna, prenela je agencija AP.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, ukupan broj žrtava ebole na zapadu Afrike porastao je na 729.

Centar za kontrolu i prevenciju oboljenja je naveo da je rizik od širenja ebole u SAD i dalje mali.

Ta agencija američke vlade je dosad poslala oko 20 stručnjaka u zapadnu Afriku, kako bi pomogli u sprečavanju širenja ebole, a danas je najavila da će sledećeg meseca poslati još 50 eksperata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: