Četvrtak, 31.07.2014.

19:39

"Vučić bi hibrid Putina i Đinđića"

Predsednik Nove stranke Zoran Živković smatra da premijer Aleksandar Vučić nije odgovorio na mnoga pitanja večeras u parlamentu.

Izvor: Tanjug

Default images

Među tim pitanjima su da li su pojedini doktorati plagijat, ko je dao pare za odbranu od poplava, kao i ko je kriv što su mnogi tada u Obrenovcu stradali tokom poplava, navodi Živković.

"Sve je to bilo ponavljanje predizborne retorike, bahate, plitke koju slušamo godinama. To ne pomaže Srbiji da pođe napred, a ne pomaže ni parlamentu da obavlja jednu do svojih funkcija, a to je kontrola rada vlade”, rekao je Živković novinarima u Skupštini.

On je dodao da će sva ova pitanja biti postavljena Vladi u pisanoj formi.

"Vrhunac bahatosti premijera tokom sednice je", kako smatra Živković, "odnos prema poslanicima albanske manjine koji su prozivani da neplaćaju struju, da nisu lojalni građani, što je apslutno nedopustivo".

"Ko ne plaća struju treba da mu se iskljuci struja. To nema nikakve veze sa ostvarivnajem ljudskih i manjinskih prava, niti sa udzbenicima, niti bilo čim sto je primereno 21.veku”, naveo je Živković.

Prema njegovom mišljenju, Vučić u sebi pokušava da "napravi hibrid Vladimira Putina i Zorana Đinđića", što je, kako je rekao, nemoguće iz više razloga.

"Prvo, zato što nije ni do kolena ni jednom ni drugom u svojoj političkoj vrednosti. Sa druge strane, to je nemoguć hibrid, to je nespojivo. On u jednom trenutku pokušava da izigrava nekoga ko disciplinuje tajkune, a onda kleči pred njima da mu uzmu propale firme", rekao je on.

On je dodao da je "svaka druga Vučićeva izjava pokušaj lošeg citiranja Zorana Đinđića, tipa - ako mene nema, reforme se ne mogu zaustaviti”. To je jedan smešni igrokaz koji gleda cela Srbija”, smatra Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: