Ponedeljak, 28.07.2014.

18:48

Selaković obišao KPZ u Nišu

Ministar pravde Nikola Selaković obišao je danas renovirani paviljon C u Kazneno popravnom zavodu Niš, koji je obnovljen posle više od 100 godina.

Izvor: Tanjug

Default images

Selaković je poručio da Ministarstvo pravde, osim poslova u oblasti zakonodavstva, brine i o infrastrukturi potrebnoj za izvršenje krivičnih sankcija.

Renovirani paviljon C u KPZ Niš prostire se na 2.020 kvadratnih metara, ima kapacitet od 264 mesta i obnovljen je po najvišim evropskim standarima, rekao je Selaković novinarima nakon obilaska, primetivši da je KPZ Niš pre dve godine bio jedan od najlošijih zatvora, a da je sada renoviran, prvi put nakon 1910. godine, po najvišim evropskim standardima.

"Ubuduće osuđenici koji budu boraviti ovde neće moći da se žale na ugrožavanje ljudskih prava i torturu, što su bile posledice lošeg smeštaja", naveo je Selaković.

Ministar je najavio da će ove sedmice biti otvoren jedan paviljon u Okružnom zatvoru u Subotici.

On je naveo da će od 1. septembra Beograđani dobiti prvi put posle četiri decenije novu zgradu prvostepenog suda, jer se parnično odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu seli u novo zdanje u Bulevaru Nikole Tesle.

Prema njegovim rečima, u narednih 10 dana biće otvorena zgrada Prekršajnog suda u Šapcu, a pre kraja godine počeće i radovi na zgradi Prekršajnog suda u Beogradu.

Selaković je najavio i renoviranje Palate pravde u Savskoj u Beogradu i podsetio da je Ministarstvo pravde u prethodnih 100 dana, od formiranja nove vlade, imenovalo 87 izvršitelja, a prvi put je sproveden konkurs za imenovanje 100 javnih beležnika koji će položiti zakletvu 7. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: