Nedelja, 27.07.2014.

21:35

Jako nevreme pogodilo Niš

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je večeras Niš, zbog koga su u jednom trenutku neki delovi grada ostali i bez struje.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Jaka kiša koja satima pada u Nišu poplavila je novi podzemni prolaz i jedan broj ulica koje su i dalje pod vodom.

Od pola sedam, kada su počele padavine, palo je 56 litara, a samo u jednom satu, kada je kiša bila najjača palo je 39 litara po metru kvadratnom. Vetar duva brzinom do 13 metara u sekundi.

Lokalni mediji javljaju da je nivo vode u pojedim delovima grada dostigao i desetak centimetara i da s obzirom na to da kiša i dalje pada postoji opasnost da se nivo vode poveća.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišic izjavio je večeras za lokalni portal Južne vesti da je u podzemni prolaz hitno poslata ekipa vatrogasaca.
Foto: Tanjug
"Jedan kamion je poslat u halu 'Čair', drugi u podzemni" - rekao je Perišić za Južne vesti.

Jak pljusak sa grmljavinom u Nišu trajao je više od tri sata, a zbog nevremena neki delovi Niša ostali su i bez struje.

Stabla drveća pod naletima vetra padala su na kolovoz pa su vatrogasci u više navrata reagovali i uklanjali drveće. Mediji su javili da je večeras u Nišu palo 56 litara po kvadratnom metru.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom očekuju se i sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: