Ponedeljak, 21.07.2014.

13:13

3.000€ za "Fejsbuk softver"?

Prema planu, Pozorište mladih trebalo je da izdvoji 315.833 dinara za izradu "softvera za Fejsbuk". U ovoj ustanovi navode da je u pitanju bila tehnička greška.

Izvor: 021.rs

Default images

Kako dalje navode iz Pozorišta mladih u Novom Sadu, greška je odmah ispravljena na sednici Upravnog odbora i zapravo se radi o izradi android aplikacije.

Zaposleni u ovoj ustanovi su medijima prosledili plan javnih nabavki koji je imao još jednu spornu tačku, a to je usluga održavanja softvera za računovodstvo po ceni od 833.000 dinara.

U Pozorištu mladih kažu da je i ta greška ispravljena i da se zapravo radi o sumi od 83.000 dinara.

Portparol Igor Brakus potvrdio je za 021.rs da je na sednici UO usvojena ispravljena verzija plana javnih nabavki.

"Nenamernom greškom službenika, u dokumentu je navedeno da je za održavanje softvera za računovodstvo potrebno 833.000 dinara, a i u samom dokumentu u zbirnoj sumi se moglo videti da je u pitanju manji iznos. O grešci je članove Upravnog odbora obavestio šef računovodstva, a pravnica je primetila da umesto android aplikacije stoji softver za Fejsbuk i to je takođe predočeno članovima Upravnog odbora i odmah je ispravljeno. Tehnički ispravljena verzija je usvojena i takva će i biti prosleđena Gradu", naveo je Brakus za 021.

Podsetimo, informaciju da će Pozorište mladih s 3.000 evra platiti izradu stanice na Fejsbuku, što zapravo ne košta ni dinar, javnosti su predočili članovi UO iz reda zaposlenih u preduzeću. Oni su otvoreno posumnjali da je u pitanju sumnjiv posao, pa nisu ni glasali za promenu plana javnih nabavki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: