Subota, 19.07.2014.

20:17

Egipat: U napadu ubijen 21 vojnik

U raketnom napadu na jedan kontrolni punkt danas je ubijen 21 egipatski vojnik, javili su lokalni državni mediji i potvrdili zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Reč je o najvećem napadu u toj državi otkako je u vojnom udaru s mesta predsednika uklonjen islamista Mohamed Morsi, preneo je AFP.

Militantne snage pojačale su napade na snage bezbednosti nakon njegovog svrgavanja u julu prošle godine. Istovremeno, vojska nastoji da suzbije islamističke pobunjenike koji su ubili brojne vojnike i policajce, uglavnom na Sinajskom poluostrvu koje se graniči s Izraelom i Pojasom Gaze.

Napadači su danas koristili raketne bacače i teško naoružanje a napali su kontrolni punkt u pustinjskoj oblasti u El-Farafrahu, 630 kilometara zapadno od Kaira.

Državna novinska agencija MENA potvrdila je da se napad dogodio, navodeći da su ubijena i tri napadača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: