Subota, 07.06.2014.

13:53

Ponovo bio oboren sajt Peščanika

Sajt portala "Pešcanik" danas je ponovo bio oboren, objavljeno je na njegovom Fejsbuk nalogu. Na sajtu je prethodno objavljen tekst o doktoratu Miće Jovanovića.

Izvor: Beta

Default images

Tekst "Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat" koji pod znak pitanja stavlja postojanje doktorata vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića, objavljen je pre obaranja sajta Peščanika.

U tekstu se podseća na Jovanovićevu zvaničnu biografiju, prema kojoj je on doktorirao na "Londonskom univerzitetu" 1983. godine, a osam godina kasnije i na Univerzitetu u Mariboru.

Autori teksta, Marko Milanović i Miljana Radivojević, međutim, navode da je istraživanjem utvrđeno da Londonski univerzitet predstavlja federaciju drugih univerziteta te da na njemu nije moguće doktorirati.

Dr Marko Milanović je vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu.Dr. Miljana Radivojević je postdoktorand na Institutu za arheologiju univerzitetskog koledža London.

Osim toga, utvrđeno je da se doktorat Miće Jovanovića ne nalazi ni u jednom od dostupnih kataloga ili nekoj od baza podataka za doktorske disertacije u Velikoj Britaniji.

Autori teksta kontaktirali su profesora Stivena Vuda sa Londonske škole za ekonomiju (London Sćool of Economics) i upitali ga da li je bio Jovanovićev mentor, kao što je navedeno u biografiji rektora Megatrenda, ranije objavljenoj u listu Press.

"Ja nisam bio mentor Mići Jovanoviću kao doktorskom kandidatu na LSE. On nikada nije bio registrovan kao student na LSE", odgovorio je Vud.

Govoreći o današnjem obaranju portala Peščanik, njegova urednica Svetlana Lukić je u izjavi agenciji Beta navela da se radi o masivnom napadu na taj portal i da se trenutno čeka izveštaj vebmastera o tome.

Ona je podsetila da je portal Pešcanik na isti način bio oboren prošlog vikenda nakon što je objavio tekst kojim se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

MUP je sproveo istragu ali još nisu objavljeni rezultati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: