Četvrtak, 22.05.2014.

12:20

Šta je potrebno od pomoći

Dezinfekciona sredstva, sredstva za higijenu i čišćenje, rukavice, maske, voda, ali sve više i građevinski materijal potrebni su poplavljenim mestima u Srbiji.

Izvor: B92

Default images

Problem počinju da prave i komarci.

Najteža je situacija u srednjem Pomoravlju i na obali Drine, ka kojima uglavnom nije okrenuta medijska pažnja.

Svilajnac je i dalje u problemima, ali je nakon što su putevi odblokirani pomoć počeli da stižu. Zato probleme imaju u medijima trenutno nevidljivi a veoma ugroženi Paraćin i Lajkovac, ali i Ljubovija, Vladimirci, Kupinovo i mesta u okolini jedne od kritičnih tačaka Šapca.

Klizišta nastavljaju da prave mnogo problema oko Valjeva, u prethodnih 48 sati je uništeno još objekata, pa će osim rekonstrukcije postojećih biti potrebni i kontejneri za stanovanje.

Mali Zvornik je juče tražio agregate, pošto nemaju struje, treba im gorivo i građevinski materijal, kao i u celoj zapadnoj Srbiji, pošto će uskoro uslediti najteži deo posla, a to je vraćanje ljudi u svoja prebivališta.

B92 više neće objavljivati tabelu sa potrebama centara u Beogradu, jer se time bavi Crveni krst Beograda. Crveni krst apeluje da se namirnice ne donose u prihvatne centre, već u kancelarije Crvenog krsta Beograda.

NAPOMENA - lista je ažurirana podacima u petak u 14h. Naredna lista biće objavljena u večernjim časovma.

TELEFONI: Takođe, sve koji imaju podatke za uspostavljanje kontakta sa ljudima iz pojedinačnih prihvatnih centara ili centara za prikupljanje pomoći u Beogradu i Srbiji molimo da pošaljite na pomoc.poplave@b92.net. U polju Subject upišite: Prikupljanje - kontakt (ime centra)

Voda, sredstva za higijenu i za dezinfekciju su najpotrebnija u celoj Srbiji. Potreba za njima će nastaviti da raste u narednim danima. Obuće i odeće uglavnom ima dovoljno.

U prihvatnim centrima širom zelmje uglavnom je uvek potreban plastični pribor za hranu, voda, sredstva za higijenu, kao i maske i rukavice.

Fondu B92, koji pomoć skuplja u bioskopu Reks u Jevrejskoj 16 u Beogradu, prioritetno su potrebni dezinfekciona sredstva, pelene za bebe i za odrasle, sredstva za ličnu higijenu, hirurške maske i rukavice. Garderoba u dogledno vreme neće biti potrebna.

Na teritoriji Beograda za sve informacije možete se obratiti Crvenom krstu Beograda (tviter: @crvenikrstinfo).

Situacija sa hranom je pod kontrolom i ima je sasvim dovoljno, a pošto je kvarljiva, ne treba je donositi.

B92 će i u narednom periodu ažurirati tabelu, u saradnji sa nadležnim organima i volonterima, na mestu zbivanja. U svakoj daljoj verziji naše tabele biće dodavani novi centri i gradovi.

Javite nam ako i vašem mestu treba pomoć - u komentarima na ovu vest ili na pomoc.poplave@b92.net.

Pročitajte još: Šta treba da sadrži higijenski paket za porodicu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: