Četvrtak, 22.05.2014.

05:57

Podrška Patrijarha Kirila Srbiji

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izrazio je saučešće i uputio reči podrške porodicama žrtava katastrofalnih poplava u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

On je pozvao stanovnike Rusije da se uključe u prikupljanje pomoći.

"Ogromne poplave odnele su već desetine ljudskih života. Srušene su kuće, uništeni putevi, mnogi ljudi izgubili su sve što su imali. Ove poplave nas podsećaju na tragediju Krimska. Sećam se kako se naš narod odazvao na tu tragediju, pomagao ljudima da se izvuku iz nesreće i zaleče svoje rane", naveo je u sredu patrijarh RPC u poslanici koju su preneli ruski mediji.

Pozivajući sve da pomognu stanovništvu Srbije, patrijarh Kiril je rekao da su Podvorje RPC u Beogradu i Moskovska patrijaršija počeli sa prikupljanjem sredstava i organizovanjem pomoći "kako bi se olakšalo stradanje bratskog srpskog naroda", prenela je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti.

"Želim da izrazim saučešće svim ljudima koji su izgubili svoje rođene i bliske, da im uputim reči utehe i podrške. Siguran sam da vi, draga braćo i sestre, imate snage da se oduprete vodenoj stihiji, imate snage da ponovo vratite mirne uslove života. Molićemo se za vas i zajedno sa vama raditi, da što pre prevaziđete posledice te strašne nesreće", navodi se u poslanici patrijarha moskovskog i cele Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: