Utorak, 20.05.2014.

16:51

Šta poslati ugroženim gradovima

Higijenska sredstva, dezinfekciona sredstva i rukavice i dalje su najpotrebniji artikli u gradovima širom Srbije. Opštine od danas traže građevinski materijal.

Izvor: B92

Default images

Najteža je situacija u srednjem Pomoravlju i na obali Drine, ka kojima uglavnom nije okrenuta medijska pažnja.

B92 više neće objavljivati tabelu sa potrebama centara u Beogradu, jer se time bavi Crveni krst Beograda. Crveni krst apeluje da se namirnice ne donose u prihvatne centre, već u kancelarije Crvenog krsta Beograda.

NAPOMENA - liste su ažurirane podacima u sredu između 9h i 11h. Drugim bojama su obeleženi poslednji dostupni podaci sa nekih mesta (prikupljani sinoć). Sledeću listu ažuriramo u narednim časovima.

TELEFONI: Takođe, sve koji imaju podatke za uspostavljanje kontakta sa ljudima iz pojedinačnih prihvatnih centara ili centara za prikupljanje pomoći u Beogradu i Srbiji molimo da pošaljite na pomoc.poplave@b92.net. U polju Subject upišite: Prikupljanje - kontakt (ime centra)

Voda, sredstva za higijenu i za dezinfekciju su najpotrebnija u celoj Srbiji. Potreba za njima će nastaviti da raste u narednim danima. Obuće i odeće uglavnom ima dovoljno.

U prihvatnim centrima potreban je pribor za hranu, kao i maske i rukavice.

Fondu B92, koji pomoć skuplja u bioskopu Reks u Jevrejskoj 16 u Beogradu, prioritetno su potrebni dezinfekciona sredstva, pelene za bebe i za odrasle, sredstva za ličnu higijenu, hirurške maske i rukavice. Garderoba u dogledno vreme neće biti potrebna.

Na teritoriji Beograda za sve informacije možete se obratiti Crvenom krstu Beograda (tviter: @crvenikrstinfo).

Situacija sa hranom je pod kontrolom i ima je sasvim dovoljno, a pošto je kvarljiva, ne treba je donositi.

Smederevska Palanka i dalje ima mnogo problema, a punkt za pomoć tamošnjoj bolnici postavljen je u Beogradu u srednjoj školi Artimedije, Bulevar vojvode Mišića 41. Opširnije u posebnoj vesti.

B92 će i u narednom periodu ažurirati tabelu, u saradnji sa nadležnim organima i volonterima, na mestu zbivanja. U svakoj daljoj verziji naše tabele biće dodavani novi centri i gradovi.

Pročitajte još: Šta treba da sadrži higijenski paket za porodicu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: