Četvrtak, 17.04.2014.

13:09

I u RS bez struje zbog snega

Iznenadni aprilski sneg ostavio je više stotina domaćinstava bez struje na području Han Pijeska i Sokoca, u Republici Srpskoj.

Izvor: Tanjug

Default images

Kvar na dalekovodima izazvao je vlažan, težak, sneg, ili drveće koje je popadalo pod njegovom težinom, a struje nema ni na vodovodu Vrelo Bioštica, pa je ugroženo i snabdevanje vodom, preneli su banjalučki mediji.

Ekipe Elektrodistribucije Sokolac su na terenu, otklanjaju kvarove i očekuje se da bi svi potrošači na području ove opštine trebalo da dobiju struju do kraja dana, rečeno je u tom preduzeću, gde napominju da je u kvaru čak 20 trafostanica, a bez struje 400 potrošača.

Više stotina domaćinstava na području opštine Han Pijesak od jutros, takodje, nema struju zbog kvarova na dalekovodima prouzrokovanim snežnim padavinama.

U preduzeću Elektro-Bijeljina navode da su ekipe na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova.

Sneg je u RS noćas i jutros napadao na planinama, ali i u nižim krajevima.

Padao je u Banjaluci, i u okolini dostigao visinu od preko 15 centimetara. Visina snežnog pokrivača u Han Pijesku iznosila je 60, Istočnom Drvaru 47, Čemernu 40, Sokocu 16 centimetara...

U Srbiji je najmanje deset Zlatiborskih sela od ostalo bez struje pošto se pod teretom snega strušilo šest dalekovoda od 10 kilovolti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: