Petak, 04.04.2014.

00:17

Više od pola Srbije želi u EU

Istraživanje javnog mnjenja agencije "Medium Galup", koje pokazuje da 55 odsto građana podržava članstvo Srbije u EU, biće predstavljeno danas u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Default images

Predstavljenju rezultata istraživanja iz februara ove godine prisustvovaće šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport kao i predsednik i izvršna direktorka agencije, Srbobran Branković i Slađana Brakus, najavila je delegacija EU u Srbiji.

Prema istraživanju, 56 odsto građana smatra da će članstvo doneti zemlji veće investicije, 54 odsto očekuje bolju zaštitu životne sredine, a njih 50 odsto vladavinu prava.

Dve trećine građana - 67 odsto smatra da je poljoprivreda prva na listi sektora koji bi trebalo da dobiju pomoć EU, navodi se u istraživanju.

Istraživanje je urađeno na nacionalnom reprezentativnom uzorku od 1.239 ispitanika, a daje i uvid u nivo podrške dijalogu Beograda i Prištine, kao i prikaz stepena obaveštenosti građana Srbije o obimu sredstava koje EU daje Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: