Subota, 22.03.2014.

20:20

MUP RS: Ne prisluškujemo opoziciju

MUP RS odbacilo navode predsednika NDP Dragana Čavića da aktuelna vlast u maju planira hapšenje opozicionih političara i da MUP prisluškuje protivnike vlasti.

Izvor: Beta

Default images

Iz MUP RS su pozvali Odbor za bezbednost Narodne skupštine Republike Srpske da izvrši nadzor nad opremom za monitornig i komunikacije kojom raspolaže to ministarstvo.

"MUP Republike Srpske još jednom poziva predstavnike ovog odbora da u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima izvrši nenajavljenu kontrolu
u MUP-u i javnosti saopšti da li je bilo zloupotreba ove opreme", navodi se u saopštenju.

Čavićevu tvrdnju da bi u maju mogli biti uhapšeni neki opozicioni političari, iz MUP RS su nazvali "čistom nesitinom", a u saopštenju se podseća se da je osnov za hapšenje definisan Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

"To je pre svega postojanje osnova sumnje da je neko lice počinilo krivično delo. U tom smislu sva lica su jednaka kada je reč o postupanju policijskih službenika MUP-a Srpske, bez obzira na činjenicu da li pripadaju nekoj političkoj partiji ili ne", navodi se u saopštenju.

Predsednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci da raspolaže pouzdanom informacijom da će u maju biti hapšenja istaknutih predstavnika opozicijem, te da SNSD preko MUP RS organizuje prisluškivanje političkih protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: