Nedelja, 27.10.2013.

21:00

NSA: Nismo rekli Obami za Merkelovu

Američka NSA negirala je navode nemačke štampe da je predsednik Barak Obama bio lično obavešten o špijuniranju telefona Angele Merkel.

Izvor: Tanjug

Default images

Šef NSA, general Kit Aleksander "nije raspravljao sa predsednikom Obamom 2010. godine o navodnoj stranoj obaveštajnoj operaciji koja se odnosila na nemačku kancelarku Merkel, niti je ikada raspravljao o navodnim operacijama koje se tiču kancelarke Merkel", rekla je portparolka američke službe Vani Vajns.

"Novinski izveštaji koji tvrde suprotno su netačni", istakla je ona, javio je AFP.

Nemački mediji ranije su objavili da je prisluškivanje možda počelo još 2002. godine, što je dodatno pojačalo bes širom sveta, koji su ranije izazvali navodi da je NSA špijunirala komunikacije nekoliko desetina svetskih lidera i običnih gradjana.

Jedan nemački list je, pozivajući se na američki obaveštajni izvor, naveo da je Aleksander Obamu o prisluškivanju Merkelove obaveštio 2010. godine, a drugi je istakao da je prisluškivanje počelo pre više od 10 godina, dok je Merkelova još bila glavni opozicioni lider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: