Subota, 11.05.2013.

12:42

"Skandalozne izjave dela crkve"

Poruke pojedinih crkvenih velikodostojnika, koje su se juče čule, skandalozne su, apsolutno neprimerene i predstavljaju govor mržnje, kaže Žarko Obradović.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

On dodaje i da je nužno da država da njih reaguje.

"Reakcija je posebna, jer ono što je juče viđeno i rečeno jeste skandalozno, apsolutno neprimereno ljudima koji se bave verskim pitanjima i odgovor mora da postoji", rekao je Obradović novinarima u Domu omladine uoči debate "Razgovarajmo o Evropi".

Prema njegovim rečima, da je neko drugi rekao nešto slično, to bi bio poziv da ta osoba više ne obavlja taj posao.

"To je za mene više od skandala, jer je to par ekselans govor mržnje...Mislim da država stvarno mora da reaguje", kazao je on.

Ministar je podsetio da je u više navrata rečeno da kada neko u političkom životu Srbije koristi govor mržnje, tužilaštvo treba da reaguje.

On smatra da crkva mora da na neki način reši unutar sebe to pitanje i da je apsolutno neprimereno da crkveni velikodostojnici upućuju takve poruke.

"To govori da su oni ustvari apsolutno napustili posao kojim se bave i da se bave drugim stvarima", rekao je Obradović i dodao da za to moraju da nađu drugi način.

Na protestu "Ostajemo u Srbiji" održanom u Beogradu zbog protivljenja briselskom sporazumu, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija se, služeći moleban za Kosovo i Metohiju, molio za upokojenje vlade i skupštine, dok je penzionisani vladika Atanasije zamerio premijeru Ivici Dačiću da govori kao Zoran Đinđić, podsetivši na to "kako je Đinđić završio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: