Sreda, 17.04.2013.

22:56

Šta o dijalogu kažu "tviteraši"

Dijalog Beograda i Prištine tema je ceo dan na društvenoj mreži Tviter, na kojoj su evropski zvaničnici ohrabrivali dve strane da postignu rešenje.

Izvor: Tanjug

Default images

Komesar za proširenje EU Štefan File putem svog Tviter profila poručio da je vreme da Beograd i Priština prevaziđu prošlost i da se upute ka zajedničkoj evropskoj budućnosti.

Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt, koji je danas bio u poseti Zagrebu, ocenio je na svom nalogu da bi neuspeh Beograda i Prištine da se dogovore mogao ugroziti sve napore EU u regionu, gde bi Srbija, ali i ostale države, zbog toga bile unazađene.

Povodom razgovora u Briselu danas se, kao što je to činio i tokom prethodnih rundi dijaloga, vrlo frekventno oglašavao izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

On je, između ostalog, u šaljivom tonu na informaciju da će razgovori biti nastavljeni u 22h, poručio: "U proleće noći su veoma inspirativne i mogu da potraju. Odlično, mesec je još mlad. Želim vam plodan program i ishod".

Kacin je nešto ranije tvitovao da dijalog očigledno dobro napreduje, a da je istorijski dogovor sve bliže i bliže.

"Moraćemo nazdraviti do kraja sedmice, s razlogom", poručio je Kacin i dodao: "Beograd do danas deli kosovske Srbe na severne, blizu srca, i druge, južno od Ibra, u koje se sumnja, iako ih je više. Kraj te prakse je tu".

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljne poslove Maja Kocijančić se čitavog dana posredstvom Tvitera oglašavala tehničkim informacijama o početku i završetku bilateralnih i trilateralnih susreta.

Na razgovore u Briselu su na toj društvenoj mreži reagovali i brojni domaći političari i strani eksperti za Balkan, među kojima je i novinar "Ekonomista" i "Blumberga" Tim Džuda, koji tvrdi da je dogovor postignut.

"Nepotvrđeno (naglašavam), prema tvrdnjama izvora, dogovor je postignut. To je, ako je istina, istorijski događaj", tvitovao je Džuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: