Sreda, 27.06.2012.

14:45

Hrvatski "Nacional" više ne izlazi

Hrvatski nedeljnik "Nacional" više ne izlazi i uskoro treba da bude pokrenut stečajni postupak, piše danas portal index.hr.

Izvor: Beta

Default images

Poslednji 886. broj "Nacionala" pojavio se na kioscima 19. juna, a od ovog utorka tog lista više nema na kioscima.

List je pokrenuo u novembru 1995. godine pokojni Ivo Pukanić zajedno s nekoliko kolega, koji su izašli iz nedeljnika "Globus".

Kako podseća Indeks, početkom meseca postalo je jasno da se "Nacional" nalazi pred teškim trenucima kada je vlasnik lista Harald fon Sifrid poslao je cirkularni mejl u kojem obaveštava da nema novca za štampanje sledećeg broja.

Novinari su nakon tog apela izdali još jedan broj, ali je to bio poslednji broj pošto Hipo banka nije pristala na refinansiranje kredita.

Glavni urednik Nacionala Robert Bajruši rekao je nedavno za Indeks da postoje zainteresovani koji bi kupili taj nedeljnik, ali gašenje Nacionala koji ima milionske dugove, kako sada stvari stoje, izglednija je opcija, ocenjuje hrvatski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: