Petak, 10.02.2012.

07:44

Potvrđen identitet, uhapšen Bojović

Ivica Dačić izjavio da je iz Španije stigla potvrda da su uhapšeni Luka Bojović, Vlada Milisavljević, Siniša Petrić i Bojovićev kum Vladimir Mijanović.

Izvor: Blic, Tanjug

Default images

Ministar policije je najavio da će u 13 sati održati konferenciju za štampu na kojoj će govoriti o detaljima hapšenja

Ranije je direktor policije Milorad Veljović rekao da se proveravaju informacije, ali da prema njihovim saznanjima su uhapšena četvoro ljudi, među kojima je i Luka Bojović.

“U toku dana ćemo razmeniti otiske papilarnih linija, fotografije i druge potrebne materijale u cilju potvrde identifikacije, da li se radi o ovim osobama”, rekao je Veljović.

Blic: Bojovića odao prijatelj

Blic piše da je Bojović uhapšen jer ga je odao najbolji prijatelj Miloš Bata Petrović, koji važi za jednog od vođa srpskog podzemlja u Holandiji i najvećeg suparnika Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.

Blicov izvor iz MUP-a Srbije je rekao da je srpska policija još početkom novembra 2011. od Petrovića, koji u Holandiji služi zatvorsku kaznu zbog ubistva Srđana Miranovića, Jocićevog kuma, dobila informaciju o skrivanju Bojovića. Ta informacija je prosleđena kolegama u Španiji, koja je organizovala potragu u kojoj je Bojović sinoć uhapšen, dodaje taj izvor.

Prema pisanju Blica, holandske vlasti terete Petrovića da je upravo iz zatvora organizovao ubistvo Jocićevog kuma, i to po nalogu Vilijema Holedera, koji je svetskoj javnosti poznat po otmici multimilionera Fredija Hajnekena 1983. Sa Holederom je u vezu dovođen i Bojović, jer postoje informacije da je upravo preko njega Bojović u Holandiju prebacio neke svoje ljude.

Pretpostavlja se da je Bojović prebacio u Holandiju Slađana Konstantinovića, brata odbeglog pripadnika "zemunskog klana" Ninoslava Konstantinovića, kao i Đorđa Prelića, pravosnažno osuđenog da je bio jedan od organizatora napada na navijače francuskog "Tuluza" i ubistvo Brisa Tatona, navijača tog kluba.

Nakon sinoćnih nezvaničnih informacija da je u Španiji uhapšen Luka Bojović, državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen je rekao da će Srbija tražiti njegovo izručenje po hitnom postupku. Homen je, naime, podsetio da su Srbija i Španija potpisnice Konvencije Saveta Evrope o ekstradiciji. Za Lukom Bojovićem je u septembru 2010. godine raspisana poternica Interpola pošto je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistava. Odnosima između kriminalnih grupa i pozadinom mafijaških obračuna bavio se i Insajder u Serijalu Pravila mafije. Bojoviću se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odsustvu za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo dva njihova telohranitelja.

Bojoviću se trag gubi nakon hapšenja dvojice pripadnika zemunskog klana, Sretka Kalinića i Miloša Simovića, u junu 2010. godine. Milisavljević važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe “zemunskog klana” Dušana Spasojevića Šiptara. Zbog zločina “zemunskog klana” u Srbiji je osuđen u odsustvu na maksimalnih 40 godina zatvora, a zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića na 35 godina zatvora.

Petrič je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde bio osuđen na smrtu kaznu, ali je na volšeban način “oslobođen” iz zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: