Ponedeljak, 25.10.2010.

14:42

"Sajam prakse" za iskustvo mladih

Kancelarija za mlade grada Beograda će 25. i 26. novembra organizovati Sajam prakse, na kojem kompanije nude mogućnost da mladi steknu neophodna iskustva.

Izvor: B92

Default images

Sajam će se, drugi put, održati u hali 5 Beogradskog sajma.

Sajam prakse okuplja velike kompanije, srednja i mala preduzeća i druge privredne subjekte i organizacije spremne da mladim ljudima ponude priliku za profesionalnu praksu i sticanje neophodnog iskustva pred početak radne karijere.

Kancelarija za mlade grada Beograda ovim putem upućuje i poziv zainteresovanim kompanijama za učešće na ovogodišnjem Sajmu prakse da se prijave do ponedeljka 1. novembra 2010, a sve dodatne informacije dostupne su putem telefona Kancelarije za mlade na 011 30 61 426 ili mejlom na mladioffice@beograd.gov.rs.

Spisak kompanija koje će učestvovati i detalji u vezi sa njihovom ponudom na Sajmu, od 5. novembra biće dostupni na sajtu www.kancelarijazamlade.rs. Zainteresovani koji traže praksu ne moraju se prethodno prijavljivati već je potrebno da 25. i 26. novembra dođu na Sajam prakse.

Projekat je osmišljen, pre svega, kako bi se se mladim ljudima različitih obrazovnih profila i interesovanja, koji zbog nedostatka iskustva ne mogu da dođu do zaposlenja, omogućilo da upoznaju način rada i funkcionisanja firmi i tako steknu neophodnu profesionalnu praksu i radno iskustvo, koje je pri kasnijem traženju posla od velikog značaja.

Koncipiran kao godišnja manifestacija, Sajam prakse okuplja veliki broj kompanija, organizacija, ustanova i upoznaje mlade sa mogućnostima pohađanja profesionalne prakse, čime im se pruža mogućnost da uspešnije izaberu stručnu praksu koja odgovara njihovom obrazovnom profilu, specijalizaciji ili željenoj karijeri. Mladi bez radnog iskustva na Sajmu prakse komuniciraju sa predstavnicima kompanija, organizacija i institucija i na taj način se upoznaju sa načinima dolaska do adekvatne stručne prakse, te sa pravilima ponašanja, komuniciranja i rada tokom prakse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: