Subota, 28.03.2009.

01:24

Sažem investira u EI Niš

Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su sa francuskom kompanijom Sažem protokol o saradnji kojim su predviđene investicije u nišku elektronsku industriju.

Izvor: B92

Default images

Predviđeno je da u Nišu bude otvaren pogon za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić je nakon potpisivanja protokola izjavio da će Sažem u prvoj godini investirati milion evra u fabriku, da će tokom pet godina biti uloženo najmanje šest miliona evra i zaposleno 250 radnika.

“Mogućnosti su velike. Naravno, ne samo za zajednički rad u domenu električnih brojila, gde su jedan od svetskih lidera, i to ne samo za naše tržište, gde će se učestvovati na jednom otvorenom načinu kroz tendere koje će organizovati EPS, nego i za proizvodnju električnih brojila za ceo region , za Grčku, za Bugarsku, a radićemo na tome da se ovde proizvodi i za Rusiju i bivši Sovjetski Savez”, kaže Đelić.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izrazio je očekivanje da će razvijanjem Sažemovog ulaganja u Nišu omogućiti da se privuku grinfild investicije odnosno ulaganja u izgradnju novih pogona u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: