Utorak, 01.07.2008.

12:27

Grčki anarhisti "delili namirnice"

Grupa grčkih anarhista preuzela je odgovornost za četiri akcije "besplatne podele namirnica" u Atini u borbi protiv skupoće.

Izvor: Beta

Default images

Grupa anarhista se oglasila putem Interneta posle jučerašnjeg upada u samouslugu u atinskoj četvrti Nea Smirni. Dvadesetak ljudi sa štapovima upalo je u radnju, napunilo kolica i potom namirnice delilo na ulici. Slične akcije, koje vlasti pripisuju anarhističkom ili krajnje levičarskom pokretu, već su izvedene početkom juna u tri atinska supermarketa.

Skok cena nafte doprineo je da se cene namirnica u junu u Grčkoj povećaju 4,9 odsto u odnosu na maj, što je rekord za 10 godina, dok su plate na istom nivou.

Privredna komora je nedavno objavila da su neke osnovne namirnice poput mleka i brašna skuplje u Grčkoj nego u ostalim evropskim zemljama kao što su Belgija ili Francuska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: