Srbija

Četvrtak, 13.02.2020.

14:19

Mašinice za karte odlaze u istoriju: Posle pola veka - modernizacija

Posao uvođenja elektronske naplate karata u autobuse GSP-a Novi Sad na tenderu je pripao kompanijama Telekom Srbija i Bas lodžiku iz Požarevca.

Izvor: eKapija

Mašinice za karte odlaze u istoriju: Posle pola veka - modernizacija
Foto: Depositphotos, AlenaKr

Te firme su jesenas izabrane na tenderu za iznajmljivanje 105 elektronskih uređaja za prodaju karata.

Ponuda Telekoma Srbije i Bas Lodžik od 64.983.364 dinara manja je tek za nepunih 17.000 dinara od 65 miliona dinara, kolika je procenjena vrednost radova, prenosi eKapija.

Uz tu sumu, GSP će tim firmama svake godine plaćati 9.747.504 dinara za održavanje sistema.

Ugovor predviđa i da se elektronski sistem naplate isporuči za 75 dana. Tenderom je predviđena isporuka nekoliko softvera i aplikacija, kao i 105 uređaja koji služe za prodaju i validaciju karata u autobusima, 40.000 čip kartica za putnike i 1.000 kartica za za zaposlene GSP-a, 20 uređaja za izdavanje i dopunu elektronskih novčanika, opreme za izdavanje čip kartica, 210 validatora sa čitačem kartica, 105 rutera sa "vaj-faj" opcijom i druge opreme.

Takođe, u ugovoru se navodi da je garantni rok za ovaj sistem devet meseci, što je i minimum koji je GSP tražio u dokumentaciji.

Inače, gradski prevoznik ovim nije kupio elektronski sistem naplate za sve linije, nego samo za gradske, a sistem će naknadno biti dograđen za prigradske linije.

Uvođenjem elektronskog sistema naplate GSP bi trebalo da zameni 50 godina stare mašinice za izdavanje karata, kao i da modernizuje sistem naplate koji nije menjan više decenija.

Ovo je bio osmi tender u protekloj deceniji za nabavku tog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: