Srbija

Sreda, 16.05.2018.

18:33

Upravnici na mukama: On će da mi soli pamet

Očekivano - stanari širom Srbije još se privikavaju na profesionalne upravnike zgrada.

Izvor: Prva

Upravnici na mukama: On će da mi soli pamet
Foto: Thinkstock

Poslednji podaci pokazuju da je oko 350 upravnika stupilo na dužnost sa obavezom da svakodnevno komuniciraju sa stanarima, ali i s nadležnim inspekcijama. Građani u svakom trenutku mogu da im otkažu saradnju.

Profesionalni upravnik i ne treba da bude onaj koji uvek zvoni dvaput.

Stanari tek svake 10. zgrade u Srbiji opredelili su se da ih vodi neko ko nije iz njihovih redova.

"Još je to u hodu, tek treba da se pokažu rezultati. Znate kako, od nas 40, 15 prihvata, a ostali nedorečeni - on će meni da soli pamet", kaže jedan od stanara

"Treba da prođe neko vreme da bih se upoznao sa zgradom i kroz prijave se rešavaju problemi", kaže profesionalni upravnik iz Niša Dragutin Ilić.

Njegov kolega iz Kragujevca profesionalno upravlja u 25 zgrada.

"Ima deo stanara koji su uvek neobavešteni i ne zanima ih održavanje ili bilo šta drugo", kaže Goran Vulović.

Trebalo bi da i stanari i upravnik znaju svoja prava i obaveze, ako već ne znaju, piše u zakonu ili još bolje ti članovi bi trebalo da budu okačeni negde na ulazu u zgradu.

"Nisam zadovoljna kako je to nama prezentovano na jedan prilično nejasan način, troškovi preveliki, za sada ne vidim promene", kaže jedan od stanara.

Na početku priloga čuli smo ljubazno dobar dan, iza koga može odmah da ide i doviđenja. Ugovor između stanara i profesionalnog upravnika može lako da se raskine.

"U PKS postoji sud časti koji trenutno radi na utvrđivanju i uvođenju kodeksa časti koji treba da utvrdi profesionalne standarde i norme obavljanja ovog posla a koji će pritužbe upućivati info državnim organima", ističe Mirjana Kovačević iz PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

19 h

Podeli: