Srbija

Četvrtak, 12.04.2018.

14:47

Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista

U novoj industrijskoj zoni Sobovica-Lužnice u Kragujevcu počela gradnja industrijskog kompleksa, nazvanog "Majnd park" (Mind Park-Milanović Industry Park).

Izvor: Beta

Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Investitor je kragujevačka kompanija "Mind real estate", u sastavu grupe "Milanović industries - Majnd" čiji je vlasnik Bratislav Milanović.

Milanović je nedavno svoje preduzeće Milanović inženjering prodao nemačkom Simensu i praktično istog dana krenuo u novu investiciju kupovinom 70 hektara na licitaciji.

Planirano je da se taj "grad u malom" prostire na 120 hektara, a završetak prvog objekta, koji gradi "Tehnogradnja" iz Kruševca, planiran je za novembar ove godine.

Najavljeno je da u junu počinje izgradnja upravne zgrade "Majnd parka", a u sledećoj fazi izgradnja obdaništa i "polikliničko-dijagnostičkog centra".

U okviru industrijskog kompleksa biće i centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, laboratorije, prostor za podršku početnicima u biznisu (startap), zgrada inženjeringa, sportski centar, a čak i aerodromska pista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

9 h

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

22 h

Podeli: