Srbija

Utorak, 10.01.2017.

17:02

Šuška se: Našminkani "fića" na tržištu do leta

U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija startovala je ovogodišnja proizvodnja svih verzija modela "fijat 500L".

Izvor: Danas

Šuška se: Našminkani
(Foto: Getty images)

Proizvodni proces organizuje se u dve smene, tokom kojih iz fabrike izlazi do 450 gotovih automobila dnevno.

U poslovodstvu FCA Srbija kažu da je ovogodišnji proizvodni plan te kompanije na nivou onog iz 2016, kad je u kragujevačkoj fabrici, prema zvaničnoj informaciji, proizvedeno oko 85.000 automobila.

List piše da će tokom ove godine kupcima na evropskim i severnoameričkim tržištima biti ponuđen i redizajnirani model "fijata 500L", a "veliki fića" na tržištu bi trebalo da se pojavi do sredine godine.

Prethodno će svetskoj i domaćoj javnosti biti predstavljen na nekom od međunarodnih sajmova automobila. Najverovatnije na predstojećem (martovskom) Salonu automobila u Ženevi, koji slovi za najznačajniju planetarnu sajamsku manifestaciju tog tipa, a na kojem je, u martu 2012, svetsku premijeru imao i tada najnoviji Fijatov model - "fijat 500L", piše Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

9 h

Podeli: