Srbija

Sreda, 08.06.2016.

15:09

Avion Er Srbije do Hrvatske i CG, pre Njujorka

Avion "erbas A330", kojim će "Er Srbija" od 23. juna saobraćati na liniji između Beograda i Njujorka, imaće prethodno probni let.

Izvor: Večernje novosti

Avion Er Srbije do Hrvatske i CG, pre Njujorka
Foto: Tanjug, arhiva

Ova letelica je potpuno spremna stigla iz Abu Dabija, gde je i njena unutrašnjost kompletno rekonstruisana za prvi prekookeanski let. Pre nego što poleti za Ameriku, "erbas" će imati nekoliko probnih letova. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u opticaju je nekoliko destinacija, među kojima su Zagreb, Podgorica i Sarajevo.

Ukupno 28 pilota i oko 90 članova kabinskog osoblja, koje je prekvalifikovano za novi tip aviona, imaće priliku da se upozna i privikne na novi prostor.

Od sledeće nedelje A330 će leteti na redovnim linijama "Er Srbije" po zemljama regiona i najverovatnije još nekim kraćim destinacijama u Evropi. Nova letelica u floti nacionalne avio-kompanije prvi put je sletela u Beograd 11. maja, gde je svečano dočekana tradicionalnim pozdravom, vodenim topovima.

U pitanju je prvi širokotrupni avion za redovni interkontinentalni saobraćaj između Balkana i Sjedinjenih Američkih Država, posle 24 godine. Avion ima 254 mesta, od kojih 236 u ekonomskoj i 18 u biznis-klasi. Letovi između Beograda i Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno.

U "Er Srbiji" ističu da će u "erbasu" tokom leta biti dostupan sistem za zabavu na svakom sedištu sa širokim izborom filmova i muzike na srpskom i engleskom jeziku, kao i sedišta u biznis-klasi čiji se nasloni mogu potpuno oboriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

10 h

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: