Srbija

Četvrtak, 13.08.2015.

17:41

Vlada protiv problematičnih kredita

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Strategiju za rešavanje problematičnih kredita, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Izvor: Tanjug

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Budući da visok i rastući nivo problematičnih kredita sve više opterećuje bankarski sektor u Srbiji i ograničava kreditnu aktivnost i razvoj srpske privrede, usvojena Strategija omogućiće nadležnim institucijama da preduzmu brojne aktivnosti kako bi se procenio kapacitet banaka za rešavanje problematičnih kredita, stvorili uslovi za razvoj tržišta problematičnih kredita kao i unapredili mehanizmi za rešavanje korporativnog duga sudskim putem i regulativni okvir za hipoteku, navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije, kako je saopšteno, usvojila je i Zaključak o povlačenju iz skupštinske procedure Predloga zakona o posebnim uslovima prodaje odredjenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

1 d

Podeli: