Region

Subota, 06.11.2021.

15:47

Počinje gradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor

U Orlovcima nadomak Prijedora počela je svečanost kojom se ozvaničava početak realizacije projekta izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Izvor: Tanjug

Počinje gradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor
Ilustracija: Depositphotos/Bogdan.hoda

Reč je o početku izgradnje prve faze auto-puta Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, prenela je RTRS.

Iz Autoputeva Republike Srpske naveli su da će auto-put Banjaluka-Prijedor, kao sastavni deo mreže auto-puteva i brzih puteva u Republici Srpskoj, biti izgrađen na osnovu koncesionog sporazuma koji je Vlada Srpske postigla sa kineskom kompanijom Šandong haj-spid internešenel.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da je gradnja ovog auto-puta veoma važna investicija za Potkozarje, ali i za čitavu Republiku Srpsku.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić kazao je da je prikupljena sva potrebna dokumentacija za gradnju ovog puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

19 h

Podeli: