Automobili

Petak, 02.06.2023.

18:00

Želite Ferrari Enzo Fernanda Alonsa? Cena je prava sitnica

Španski vozač Formule 1, Fernando Alonso, prodaće svoj Ferrari Enzo na aukciji, a očekuje se da će cena biti milionska.

Izvor: B92

Želite Ferrari Enzo Fernanda Alonsa? Cena je prava sitnica
Foto: Ferrari promo

Prodaja će se održati na aukciji 8. juna u Monaku.

Aukcijska kuća Monaco Car Auctions procenjuje da će novi vlasnik Alonsovog fantastičnog Enza izdvojiti više od 5 miliona evra. Popularni Nando pravi dobre poteze, sjajno mu ide u ekipi Aston Martina, a sada će profitirati od svog "starog" automobila, piše Klix.ba.

O njegovom Enzu ima malo poznatih informacija, osim da je prešao samo 4.800 kilometara te da poseduje sertifikat Ferrarijevog odeljenja Classiche. Osim toga, reč je o jednom od samo 399 primeraka Enza, a pokreće ga 6,0 litarski V12 motor koji isporučuje 651 KS i 657 Nm obrtnog momenta. Do "stotke" ubrzava za 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 355 km/h.

"Nadam se da će novi vlasnik uživati u ovom unikatnom automobilu", poručio je Alonso, ali nije poznato da li će kupcu lično predati ključeve.

Ferrari je napravio samo 400 Enza. Prosečan primer sada menja ruke za više od milion dolara. Ovaj automobil, budući da je tako malobrojna serijska verzija sa ozbiljnim vlasničkim poreklom, verovatno će promeniti vlasnika za mnogo više. Monaco Car Auctions procjenjuje da će se prodati za preko 5 miliona evra tokom događaja 8. juna.Ferrari je napravio samo 400 Enza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: