Automobili

Petak, 02.06.2023.

12:26

Pagani ne želi da pravi električne superautomobile – preteški su da bi bili zabavni u vožnji

Vožnja mora da izaziva poseban osećaj, koji možete nazvati "zabavom", kažu u Paganiju.

Izvor:

Pagani ne želi da pravi električne superautomobile – preteški su da bi bili zabavni u vožnji
Foto: Pagani promo

Proizvođač maloserijskih hipersportskih automobila, Pagani nastaviće da pravi modele sa AMG-ovim 6.0-litarskim tvin-turbo V12 motorom barem do 2035. godine.

Neće uvesti električno vozilo u bliskoj budućnosti, uprkos tome što je kompanija provela poslednjih pet godina razvijajući električni hiperautomobil.

U intervjuu za Top Gear, sin osnivača kompanije Horacija, Kristofer Pagani, priznao je da su trenutne baterije za električna vozila preteške da bi takav hipersportski automobil bio održiv.

"Naš cilj je da napravimo nešto što mora biti lagano. Gledajući Pagani, ono što vidite je zajedničko za sva vozila koja pravimo - moraju biti lagana. Vožnja mora izazivati poseban osećaj, koji možete nazvati 'zabavom'. Možete to nazvati i zadovoljstvom. Upravo je težina baterija problem u postizanju ovog cilja. Zato sa postojećom tehnologijom ne možemo da kreiramo električni Pagani na način na koji bismo želeli."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: