Automobili

Subota, 01.04.2023.

14:30

Penzioner izbegao plaćanje putarine – dve godine putovao za džabe

Italijanski državljanin koji je inače penzioner i živi u domu za stare, rizikuje da ode na sud, jer je vešto izbegavao plaćanje putarina u vrednosti od 4.000 evra, pišu Novosti.

Izvor: B92

Penzioner izbegao plaćanje putarine – dve godine putovao za džabe
Foto: shutterstock, magico110

Stariji muškarac, kojem je ime Mario je svojim automobilom marke "fiat punto" dve godine putovao italijanskim auto-putevima, a nije platio čak ni jedan jedini evro, tvrdeći da su troškovi putarina preskupi i da nisu vredni plaćanja, jer su usluge loše.

Ušli mu u trag

Mario je uspeo da izbegne plaćanje putarina tako što je vozio blizu vozila koje se nalazilo ispred njega, i to trakom koja je rezervisana za korisnike "pripejd Telepasa". On bi doslovno vozio osobi ispred njega na braniku, i na taj način prošao kroz naplatnu rampu, pre nego što se ona spusti.

Nakon izvesnog vremena, radnici kompanije za auto-puteve u Italiji primetili su propuste, spojili su snimke sa svih nadzornih kamera na naplatnim stanicama kuda je muškarac prošao, i na taj način uspeli su da mu uđu u trag i da ga identifikuju.

Kompanija je utvrdila da je Mario na svojim putovanjima odlazio na mesta uključujući Rim i Napulj, a sada mu preti suđenje zbog optužbi za prevaru, osim ako ne plati iznos od 4.000 evra koje duguje kompaniji. Međutim, on odbija da to uradi. ODBIJA DA PLATI DUG

Nakon što je italijanski penzioner uhvaćen i suočen sa sumom novca koju duguje kompaniji, navodno rekao je svom advokatu kako ne želi da isplati dug!

- Ne plaćam! Auto-put je javna služba, ne mogu da naplaćuju putarinu, da ne pominjem to da su cene previsoke za ponuđenu uslugu - navodno je rekao Mario svom advokatu.

Kako italijanski mediji pišu, Mario je rekao svom advokatu i da će voziti noću zbog dosade u domu za stare, gde je i smešten.

- Drugi stanari bi išli u krevet u određeno vreme, a šta ja onda da radim? Nisam mogao da sedim u toj prostoriji ceo dan - objasnio je Mario svom advokatu i dodao:

- Putovanja su oduvek bila moja strast, ona mi otvaraju srce, volim da idem na nova mesta, i sve dok budem mogao ići ću!.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: