Najlepše žene sveta uskoro neće biti ljudska bića?

Svetlozelenkaste oči izgledaju gotovo nestvarno. Takvo joj je i lice. Bren je na svojim fotografijama na Instagramu pokazala lepotu koja se čini gotovo nestvarnom. Tamna koža, oči zanimljive boje, velike usne i kovrdžava razbarušena kosa, na fotografiji koja je savršeno osvetljena i uređena. Ipak, jedna stvar ne štima. Ona nije ljudsko biće.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

11:22

Default images

🦋 . . #artwork by @cjw.photo for @thediigitals . . #3D #3dsupermodel

A post shared by Brenn (@brenn.gram) on

Na prvi pogled učiniće vam se kao žena neverovatne lepote, koja, poput mnogih drugih, Instagram koristi za promociju i karijeru.

Međutim, kad malo bolje pogledate, primetićete da vam je prva pomisao o nestvarnoj lepoti zapravo bila tačna. Bren je, naime, poslednji kompjuterski dizajnerski uspeh fotografa Kamerona-Džejmsa Vilsona.

On se proslavio početkom ove godine sa svojim prvim takvim modelom Šudu, koja važi za prvi digitalni model na svetu, piše Express.hr.

Izgledala je toliko stvarno da je jedan poznati brend koji proizvodi majice hteo da je angažuje za dugotrajnu kampanju. To je sve bilo pre nego što su otkrili kako je Šudu samo lepo i vešto oblikovana grupa piksela na ekranu.

Vilson je pokrenuo i prvu modnu agenciju za digitalne modele koju popularno naziva “The Digitals”.

Britanska agencija “Irmaz Models”, pokrenuta u aprilu, takođe promoviše kompjuterske modele koji u svemu liče na prave ljude.

"Kompanije i brendovi mogu da odaberu specifičan izgled koji traže i žele. Od rase, pola do frizure", kaže Filip Džej, bivši Plejbojev fotograf, koji uz Irmu Cuker vodi ovu agenciju.

I'm back!! 🎉 . . 🎥@cjw.photo . . #3dart

A post shared by Shudu (@shudu.gram) on

Agenti koji traže poslove ovim “modelima” kažu kako oni nude niz novih mogućnosti za klijente, kao i veću kontrolu nad izgledom koji žele da ih predstavlja.

Takođe, ne moraju da se brinu hoće li model da dođe na vreme na snimanje, hoće li da ima vremena za kampanju i naravno, ono što ih posebno veseli, ne moraju da se brinu da će modeli da ostare, piše CNN.

Modne kuće posebno su zainteresovane za modele kao što je Bren.

Stvarne manekenke i dalje imaju posla, ali sada postoji strah da će zbog ovih kompjuterski dizajniranih modela da ostanu bez posla.

Džej kaže da je to jedna od mogućnosti, kao i da to nije nikakva velika novost ili problem.

"Stalno se pojavljuje neki novi model koji je baš u određenom trenutku u trendu", naglašava on.

Vilson nije toliko zabrinut i kaže kako želi da sarađuje sa kompanijama koje razvijaju nove tehnologije, a u tom slučaju ovi modeli imaju smisla.

Kada pokreće novu saradnju sa novim klijentima pita ih da li su spremni za novu komunikaciju zahvaljujući napretku tehnologije, mode i budućnosti.

Obojica, Vilson i Džej, planiraju da kreiraju različitu kolekciju modela.

"U svetu modela većinom dominiraju žene, bele žene, ali mi ćemo to malo da promenimo", kaže Džej. Šudu i Bren su crne puti, a Bren je i plus sajz model.

Vilson je otišao korak dalje i kreirao vanzemaljku dugačkog vrata Galaksiju.

Obe agencije imaju i muške modele i ponekog “vanzemaljca”.

"Naša želja je da imamo ljude svih oblika, veličina i različitog etničkog porekla", objašnjava Vilson.
Međutim, takve žene zapravo već postoje, smatra Rene Engeln, profesorka sa Univerziteta Nortvestern. Nju brine kakav će uticaj da ima mogućnost kreiranja "savršenog" modela na samopouzdanje žena.

"Nema sveta u kojem je ovo dobra stvar za žensko zdravlje. Činjenica da će se žene upoređivati sa ženama koje nisu ljudi mi je toliko neverovatna, poput šale koja baš i nije smešna", naglašava ona.

Bil Vakerman, izvršni direktor agencije “Wilhelmina Models”, smatra da su digitalni modeli novost koja će neko vreme da bude popularna, a da potrošači i klijenti zapravo žele osobu sa kojom će moći da se povežu stvarnim očima. On kaže da se zato ne brine previše oko modela poput Bren.

"To su sve marketinški trikovi kako bi se privukla pažnja i izazvao interes. To je promenljiv biznis u kojem će ubrzo nešto drugo da postane neki novi trend", smatra on.

Inače, u svetu modelinga priče o tome kako su pojedini modeli i manekenke otkriveni čine deo spontanosti ove industrije.

Na primer, Žizel Bundšen je ručala u Mekdonaldsu kada je neočekivani susret promenio njen život, Natalija Vodjanova je prodavala voće na pijaci u Rusiji, a Adrijanu Limu su zapazili u tržnom centru kada je imala samo 13 godina.

Takođe, modni kreatori su se tukli za modele poput Naomi Kembel, Linde Evenđeliste, Klaudije Šifer, Sindi Kraford, Kejt Mos i mnogih drugih.

Do sada ovu generaciju niko nije mogao da dostigne, a pitanje je da li će to moći modeli koji u budućnosti možda neće biti ljudska bića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: