m.b92.net

Luksuzan život "Prve dame pakla": Ko je Asma al Asad? FOTO

16. april 2018. | 13:45 | Izvor: B92

Prikaz palata, skupe garderobe i izlazaka samo su deo profila na Instagramu prve dame Sirije, pa tako njen profil odaje utisak kao da se ništa neobično ne događa u ovoj zemlji.

Deli:
foto: getty
foto: getty


Ovako izgleda život porodice Asad u zemlji u kojoj već poslednjih sedam godina vlada građanski rat. Bračni par i njihovo troje dece i dalje žive bogato kao i pre početka rata, ako se može suditi po nalogu na Instagramu prve dame Asme el Asad.

Asadova supruga, koja nosi nadimak i “Prva dama pakla“, rođena je u Britaniji, a na Instagramu je prati 230.000 pratilaca. Sudeći po slikama ne bi se reklo ni da živi u Siriji.

Kada se Asma Akras udala za Basara el Asada 2000. godine svet ju je obožavao. Dala je Siriji novo svetlo, a narod ju je prozvao princezom Dajanom sa Istoka.

لمّا العيون تحكي ❤️ #Syria #Assad #TheFirstLady

A post shared by The First Lady Asma al Assad (@asmaalassad) onMeđutim, mišljenje o prvoj dami počelo je da se menja 2012. godine kada su u Vikiliks dokumentima objavljeni mejlovi koji pokazuju da je dala 350.000 dolara za 130 novih komada nameštaja u trenutku kada je već uveliko godinu dana buktao krvavi civilni rat u njenoj zemlji.

U mejlovima je otkriveno da je takođe pazarila par cipela sa kristalnim štiklama vrednosti 7.000 dolara, kao i da je tražila da se roba pošalje u Dubai kako bi izbegla sankcije.


Procenjuje se da je ultramoderna predsednička palata, izgrađena 1979. pod dizajnerskom palicom japanskog arhitekte Kenza Tangesa, koštala preko milijardu dolara. U jednom članku iz 1989. godine tvrdilo se da je samo jedna soba opremljena sa 125 hiljada mermernih pločica čija je cena iznosila 10,6 miliona dolara.

نجمتنا 💫❤️ Our star 🌟 #WeLoveYouAsma #OurFirstLady

A post shared by The First Lady Asma al Assad (@asmaalassad) onAsadova supruga rođena je 1975. godine u Londonu, od roditelja sunitskih muslimana, poreklom iz Homsa.

Završila je Kvins koledž kao diplomirani inženjer računarstva i francuske književnosti, Asma se pridružila bankarskoj industriji i radila u Dojče banci kao analitičar za hedž fondove.


Za Asada se udala na "tajnom“ venčanju 2000. godine kada je on imao 35, a ona 25 godina. Zajedno imaju troje dece.
Komentari 174
Pošaljite komentar
Deli:
Vrh
Desktop sajt

B92 © 2018