Istina o Milanu Jevđiću: "Ne mogu da budem nečiji rob"

Milan Jevđić, student pete godine medicinskog fakulteta, pažnju javnosti privukao je pričom o svom životu gostujući u emisiji Tatjane Vojtehovski "Život priča“. Međutim, u medijima su se pojavile informacije da Milana zapravo finansira doktor iz Švedske, da od njega dobija 700 evra, da je na fakultetu pao ne samo ispit, već i godinu, a u centru pažnje našle su se i fotografije iz kafane i iz Monte Karla.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

11:20

Istina o Milanu Jevđiću:

Jevđić je danas gostujući u jutarnjem programu Prve televizije "Jutro sa Jovanom i Srđanom“ pokušao da odgovori na sve optužbe i objasni javnosti šta je zaista istina.

"Ovo šta je mene snašlo u poslednjih sedam dana ni u najluđim košmarima nisam mogao da zamislim. I kad sam pre mnogo godina upoznao ljude koji žele da mi pomognu, nisam ni očekivao da ću četiri i po godina nakon toga završiti na svim naslovnim stranama kao ološ, manipulator i najgori prevarant“, priča Jevđić.

"Pročitao sam strašne grozote, od toga da sam najveći šljam ove zemlje do toga da sam prevario i obmanuo čitavu državu, a zašto sve to, zato što se dan pre emitovanja emisije na društvenim mrežama oglasio jedan doktor iz Švedske koji je meni pomagao, što to nisam krio.“

O doktoru koji mu je pomagao, kaže, nije mnogo pričao zbog njegove porodice, jer je odnos koji je imao sa njim "bio bizaran“.

"Tog doktora sam upoznao pre četiri i po godine, kada je državna televizija snimala reportažu o meni u kojoj se pojašnjava da sam ja bio odličan učenik, da nemam roditelje, da baka umire i da treba da upišem fakultet. Tada se on javio i počeo da mi daje 100 evra mesečno. Ja sam pomoć prihvatio, nisam ga poznavao. Kasnije je iznos dostigao 300 evra, nikakvih 700 evra nisam dobijao“, priča student medicine.

Jevđić dodaje da od samog početka nisu imali normalan odnos i da je trpeo maltretiranja i pretnje.

"Pita me stvari o kojima me je bilo sramota da pričam. Govorio je: 'ako padneš ispit, visićeš na stubu na Terazijama, bićeš prebijen'. To sam slušao svaki dan. 'Da si dobar, roditelji te ne bi ostavili'. Pričao mi je da imam dijagnozu. Čitav taj odnos se bazirao na tome da neko želi da vi budete njegov rob, da sve što vi u životu uradite bude ono što on želi, da ne smete da odete nigde dok vam on ne odobri, da sa njegovim novcem ne smete da uradite bilo šta ako vam on to ne dozvoli... Rob je slab opis, morao sam da se povinujem svim njegovim zahtevima“, nastavlja Milan.
Od novinarki emisije "Život priča“ voditelji jutarnjeg programa su saznali da je doktor koji ga je izdržavao objašnjavao da želi da ga nauči da sreća nije u novcu, ali i da je pisao da je Bograd mali grad, da se sve sazna, kao i da se sa novcem sve može.

"Za sve ono što je rekao imam dokaz da je slagao. Nit sam pao prvi ispit, ni prvu godinu. Čuli smo se nakon toga, ja ga pitam: 'Kako si mogao da kažeš da sam te pokrao?' On meni kaže: 'Pa jesi me pokrao', a onda kaže da ne može da se seti...“

Jevđić ističe da je pomoć prihvatio jer nije imao izbora, želeo je da završi fakultet, kao i da mu je značila nečija podrška.

"Zbog toga sam trpeo sve to i živeo sam u nadi da će sve to proći. Taj odnos je bio takav da ja nisam mogao da imam svoje ja, svoj život. Nije bitan više moj fakultet, ja ne mogu da budem nečiji rob. Nisam rođen da bih bio rob nekog tamo doktora koji laže o meni.“

Fotografije iz Monte Karla koje kruže Fejbukom nastale su, kaže, za vreme studentske ekskurzije na koju je otišao od svojih para.

"Ta ekskurzija je tura koju sam ja sam sebi platio. Ja nijednog momenta u emisiji nisam porekao da sam imao nečiju pomoć. Uspeo sam uz pomoć svog rada i bake devojke koju sam u tom momentu imao. Isplatio sam tu ekskurziju i bio sam ucenjen od strane svog dobrotvora ako odem da smo završili. Otišao sam na tu ekskurziju. Italiju, Francusku i Španiju sam obišao zahvaljujući toj ekskurziji koja je koštala 300 evra koje sam zaradio, jer sam tada imao podršku tih svojih dobrotvora.“

Najgore od svega pala mu je osuda, a o svojim narednim koracima koje planira da preduzme kaže:

"Šta ću da radim? Nas dvojica ćemo pred sudom definitivno da se obračunamo, a ono što je najgore jeste da sam u ovoj zemlji trenutno ja tema broj jedan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: