Na jugu Srbije još dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila

Na području Nišavskog i Topličkog okruga od groznice Zapadnog Nila od avgusta do sada registrovano je dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila i oni se nalaze na lečenju na Klinici za infektivne bolesti u Nišu.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

12:28

Na jugu Srbije još dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila
Foto: Thinkstock

"Sumnja na oboljevanje od te bolesti se prijavljuje Institutu, već samo slučajevi koji su potvrđeni analizama", rekli su agenciji Beta na niškom Institutu za javno zdravlje.

Zbog groznice Zapadnog Nila na niškoj Infektivnoj klinici prošle nedelje preminula je žena iz Kuršumlije, a od dvoje obolelih koji se trenutno nalaze na lečenju, jedna osoba se nalazi u veoma teškom stanju i životno je ugrožena.

Tokom prethodnih nedelja agenciji Beta javljali su se pacijenti iz Niša koji su tvrdili da su bolovali od lakših oblika groznice Zapadnog Nila, ali do sada nije bilo potvrde lekara o pojavi te bolesti na jugu Srbije.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" na području Srbije registrovano je ove godine 286 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, a 29 osoba je preminulo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: