Facebook šokiran: Razumemo ozbiljnost problema

Društvena mreža Facebook saopštila je da su "skandalizovani što su prevareni" upotrebom podataka svojih korisnika od strane kompanije Kembridž Analitika navodeći da "razumeju ozbiljnost problema".

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

09:21

Facebook šokiran: Razumemo ozbiljnost problema
Foto: Getty

Facebook je u saopštenju naveo da je kompanija odlučna da strogo primeni svoju politiku da zaštiti privatne informacije i da "preduzima sve raspoložive mere da se to efikasno sprovede".

Portparol Facebooka rekao je da rukovodioci grupe neumorno rade na tome da dođu do svih podataka i da preduzmu potrebne mere jer razumeju značaj problema.

Kembridž Analitika je optužena da je ilegalno došla do podataka korisnika Facebooka. Direktor kompanije Kejmbridž Analitika Aleksandar Niks danas je suspendovan.

Kembridž Analitika koji ima kancelarije u Velikoj Britaniji i SAD optužena je da je nedozvoljeno koristila lične podatke više od 50 miliona korisnika Facebooka bez njihove saglasnosti, da bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima u SAD 2016.

Kembridž Analitika odbacuje te optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: