iPhone SE 2 će imati "leđa" od stakla i bežično punjenje?

U posednje vreme kruže glasine o dolasku novog iPhonea SE, a sada su se pojavili i neki detalji.

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 15.01.2018.

08:20

iPhone SE 2 će imati
Foto: Gettyimages

Jedina očekivana promena u početku je bilo povećanje brzine, a sada su se pojavili izveštaji u kojima se tvrdi da će zadnja strana novog iPhonea SE u potpunosti biti izrađena od stakla. To je promena u odnosu na aktuelni model, koji ima staklene panele na gornem i donjem zadnjem delu, ali je uglavnom napravljen od aluminijuma.

Apple je koristio staklo za zadnju stranu iPhonea 8, iPhonea 8 Plus i iPhonea X kako bi mogao da koristi tehnologiju bežičnog punjenja.Zadnji stakleni panel bi iPhone SE 2 s 4-inčnim ekranom učinio vizuelno atraktivnijim, i ne bi izgledao zastarelo.

Tehnologija bežičnog punjenja pojavljuje se i na jeftinijim uređajima, tako da bi mogao da je ima i novi SE model. Što se tiče ulaza za slušalice, on bi mogao da "preživi" i novu generaciju modela ukoliko Appleu ne zafali prostora za nove komponente.

Aktuelni iPhone SE koristi A9 čip kao i iPhone 6S iz 2015. godine. Model SE 2 bi trebalo da bude predstavljen u martu ili aprilu, a koristiće A10 čip koji koristi i iPhone 7.

Prvi model se pojavio pre skoro dve godine, kako bi se zadovoljili zahtevi kupaca koji žele jeftiniji i manji smartfon. Apple je godinu dana kasnije udvostručio njegovu memoriju, ali se ostale specifikacije nisu promenile. Aktuelni iPhone SE prodaje se po ceni od 349 dolara za verziju s 32 GB interne memorije, dok verzija s memorijom od 128 GB košta 449 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: