Samsung predstavio tri nova laptopa s najboljim baterijama dosad

Kompanija Samsung je odlučila da ne čeka Consumer Electronics Show u januaru i nedavno predstavila tri nova laptopa s poboljšanim baterijama.

Izvor: klix.ba

Subota, 16.12.2017.

08:20

Samsung predstavio tri nova laptopa s najboljim baterijama dosad
Foto: YouTube screenshot

Prvi je Samsung Notebook 9 Pen, koji je ujedno i najinteresantniji. U pitanju je 13.3-inčni 2in1 notebook koji poseduje integrisanu S Pen olovku, baš kao i Notebook 9 Pro predstavljen u maju.

Samsung je poboljšao Notebook 9 Pen, koji sada ima osmu generaciju Intelovog Core i7 procesora, 16 GB RAM-a, 512 GB SSD memorije i ekran rezolucije 1.920x1.080 piksela.

Baš kao i Yoga tablet kompjuteri kompanije Lenovo, Samsungov Notebook 9 Pen će se moći prilagođavati na različite načine, kako bi mogao da se koristi kao tablet, kao i postavi tako da bude pogodan za crtanje.

Samsung je dodao i HDMI port, jedan USB-C port i standardni USB port. Tu je i microSD slot, kao i Windows Hello kamera za logovanje u Windows 10 prepoznavanjem lica korisnika. Kompanija je osvežila i svoje standardne Notebook 9 modele sa 13.3-inčnim i 15-inčnim modelima. Oba dolaze s osmom generacijom Core i7 procesora, do 16 GB RAM-a i do 1 TB SSD memorije. Model s 15-inčnim ekranom će imati i opcionu Nvidia MX150 grafičku karticu, ali ekrani oba uređaja imaju rezoluciju 1.920x1.080 piksela.

Samsung je oba modela opremio s dva USB 3.0 porta, HDMI portom, microSD slotom i USB-C portom. Model od 15 inča će podržavati Thunderbolt 3, a tu je i dodatni USB 2.0 port na većem modelu.

Uređaje će napajati "najveća i najsnažnija" baterija ikad stavljena u laptop. Reč je o 75W Hexacell bateriji koja podržava brzo punjenje.

Laptopi će biti izloženi na CES-u u januaru, nakon čega će početi prodaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: