Lakši trening za Srbiju – klasik u polufinalu sa Mađarima!

Vaterpolisti Srbije savladali su Japan u četvrtfinalu Svetskog kupa rezultatom 12:7 (2:3, 6:2, 3:1, 1:1).

Izvor: LN

Petak, 14.09.2018.

18:35

Lakši trening za Srbiju – klasik u polufinalu sa Mađarima!
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Srbija je ovom pobedom ostvarila svoju treću, uz jedan remi, na turniru Svetskog kupa u Berlinu.

Japan je zabeležio i četvrti poraz, ali to nije bilo neočekivano jer su "Delfini" ušli u ovaj meč kao apsolutni favoriti.

Japan je mnogo bolje otvorio meč i posle čak šest minuta igre nije primio nijedan gol, ali je Srbija uhvatila ritam i zasluženo slavila.

Vaterpolista Japana Okava je bio glavni igrač svoje ekipe u prvom poluvremenu, i od pet postignutih golova "Samuraja" on je ubeležio čak četiri. To je ipak bilo to što smo videli od njega, a i od Japana, jer se Srbija tada "probudila" i lako rešila meč.

Pogađali su Lazić, Mandić, uglavnom sa peterca, a Japanci su izgubili snagu da igraju visok presing tokom celog meča i "poklekli" pred fizički jačim srpskim vaterpolistima.

U poslednjoj deonici dugo nismo videli nijedan gol, a onda su se obe ekipe upisale po jedanput i meč je priveden kraju.

Srbija se u polufinalu sastaje sa Mađarskom, svojim istorijski velikim protivnikom, dok u drugom igraju Australija, koja je napravila veliko iznenađenje izbacivši Hrvatsku, i Nemačka, koja je deklasirala Južnu Afriku sa 24:5.

Uživo prenos meča mgli ste pratiti na našem sajtu.

IV četvrtina

EPA/YOSHUA ARIAS
12:7 – Treći gol na meču za Gavrila Subotića.

11:7 – Konačno gol u četvrtoj četvrtini. Japan postiže gol i smanjuje na -4, ali ovaj meč je praktično završen.

Slab ritam se nastavlja. Četiri minuta bez ijednog gola u poslednjoj deonici meča.

III četvrtina

Photo by Adam Pretty/Getty Images
11:6 – Izvanredna akcija "Delfina" koju završava Strahinja Rašović za komfornih +5.

Dejan Savić je video da nešto ne štima u napadu Srbije pa je zatražio tajm-aut.

10:6 – Koriste priliku Japanci. Srpska odbrana se nije na vreme postavila i autsajderi su to iskoristili.

10:5 – Fantastična akcije Mandića i Vica, posle neuspele kontre Japana. Peterac za Mandića, koji ostaje nepogrešiv sa te udaljenosti za svoj četvrti gol.

9:5 – Srbija polako sve lakše i lakše "slama" otpor neugodnog protivnika i sada ima prednost od četiri gola.

II četvrtina

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
8:5 – Mandić je šutirao u poslednjoj sekundi poluvremena i pogodio sa velike razdaljine. Moćno izgleda Dušan protiv Japanaca i postiže svoj treći pogodak.

7:5 – Okava je nezaustavljiv! Pogađa mrežu Srbije četvrti put, i samo jednom je Japan dao gol u prvom poluvremenu a da on nije bio strelac.

7:4 – Lepa kombinacija i Lazić se oslobodio čuvara, te iznudio peterac. Dušan Mandić ga izvodi i pogađa.

6:4 – Treći gol za Okavu. Nije imao sreće Mandić, kojeg je lopta zakačila na putu do gola Rističevića i prevarila srpskog čuvara mreže.

6:3 – Subotiću se igra! Sjajan šut desnom rukom sa leve strane i golman Japana je matiran. Drugi gol zaredom za Subotića, a serija se nastavlja.

5:3 – Ovo sad već izgleda dosta ozbiljnije. Serija Srbije od 5:1, a sada se u strelce upisao Gavril Subotić, koji je realizovao jednu kontru svoje reprezentacije.

4:3 – "Delfini" vode po prvi put na meču, a strelac je Sava Ranđelović. Prvi gol za njega posle sjajno plasiranog šuta sa poludistance.

3:3 – Srbija je imala sreće jer je Japan pogodio prečku, a zatim je Stojanović lepo proigrao Lazića, koji postiže svoj drugi gol na meču.

I četvrtina

Photo by Adam Pretty/Getty Images
2:3 – Ipak Japan vodi na kraju prve deonice. Kapiten Okava pogađa još jedanput. Prelep gol sa velike udaljenosti i praktično lob sa nekih desetak metara.

2:2 – Golčina Đorđa Lazića. Mandićev šut je odbranjen iz teške pozicije, a onda je Lazić fantastično odreagovao i šutirao bez gledanja, iza leđa, te pogodio.

1:2 – Konačno! Levica Dušana Mandića je proradila i "Delfini" postižu prvi gol na meču u poslednjem minutu prve četvrtine.

Velika dekoncentracija srpskih vaterpolista. Posle skoro šest minuta igre Srbija i dalje nije dala gol, a nije ni stvorila neku predobru poziciju.

Novi peterac za Japan, posle isključenja. Adači šutira, ali promašuje odbranom Rističevića!

0:2 – Japan dolazi do dva gola prednosti preko Adačija. Najbolji početak Japana od početka turnira.

0:1 – Kapiten Japana Okava savladao je golmana Srbije sa peterca i doneo svojoj reprezentaciji početnu prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: