Zvezda u finišu slomila Letonce, slede Litvanci

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su letonski Spartaks 2:0 (0:0) i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 17.07.2018.

19:20

Zvezda u finišu slomila Letonce, slede Litvanci
Foto: StarSport

Crveno-beli su se dugo mučili protiv disciplinovanih Letonaca koje su uspeli da slome tek u završnici revanša na "Rajku Mitiću".

Zvezda je posle jalovih 168 minuta konačno u 78. minutu drugog meča uspela da zatrese mrežu Spartaksa, golom El Fardua Bena nakon neuspešnog šuta rezerviste Milana Pavkova glavom.

Samo tri minuta kasnije Nenad Krstičić "overava" trijumfa lepim golom petom nakon kontranapada i asistencije rezerviste Dejana Melega.
Zvezda će u drugom kolu igrati sa šampionom Litvanije Suduvom, koja je iznenadila u prvoj rundi eliminisavši kiparski APOEL.

Prvi meč na programu je 24. ili 25. jula u Beogradu, a revanš u gradu Marijampolu 31. jula ili 1. avgusta.

Zvezda nije opravdala očekivanja više od 23.000 navijača na "Mitiću". Tim Vladana Milojevića se trudio i napadao, ali je uglavnom delovao bezidejno i bezopasno u napadu.

Većina akcija je išla preko Radonjića, solidni su bili i Ebelisio i Milić, ali je Spartaks lako odolevao srpskom šampionu.
Foto:StarSport
Osim dve solidne prilike za Milića posle centaršuteva, crveno-beli nisu konkretno zapretili golu rivala, sve do 64. minuta kada je Radonjić pogodio stativu.

Usledio je veliki pritisak Zvezde u nastavku, strpljiva igra koja konačno u samoj završnici donosi rezultat. Crveno-beli konačno probijaju "bunker" Letonaca posle prekida.

Radonjić je ubacio loptu iz kornera na prvu stativu, Pavkov je dobro skočio ali neprecizno šutirao, međutim, lopta stiže do Bena koji je samo prosleđuje u mrežu.

Krilni napadač crveno-belih je bio u sumnjivoj poziciji, ali se sudije iz Turske nisu oglasile, već pokazale na centar.

Samo tri minuta kasnije Zvezda stavlja "tačku" na ovaj meč. Ben je pokrenuo kontranapad, odložio loptu na desnu stranu do Melega, ovaj odigrao povratnu u sredino do Krstičića koji atraktivnim udarcem petom postavlja konačnih 2:0.

Tok meča:

22:23 Kraj utakmice! Pobeda Zvezde 2:0. Sledi Suduva.

90+1' Pokušava Jovičić sa distance, ali je izblokiran.

89' Poslednja izmena i u Spartaksu – izlazi Ošs, ulazi Smit.

87' Solidan napad Spartaksa, ali je Agire bio u osfajdu u kaznenom prostoru Zvezde.

86' Treća izmena u Zvezdi – izlazi Radonjić, ulazi Jovančić.
Foto: StarSport
81' GOOOOOL! Zvezda vodi 2:0!

Kontranapad Zvezde preko Bena, koji odlaže loptu na desnu stranu do Melega, on odigrava povratnu u sredinu kaznenog gde Nenad Krstičić šutira petom, a lopta se odbija od jednog igrača Spartaksa i završava u golu.

78' GOOOOOL! Zvezda vodi 1:0!

Posle centaršuta Radonjića iz ugla, Pavkov skače na prvoj stativi i šutira glavom, lopta stiže na drugu do El Fardua Bena koji ju je samo prosledio u mrežu. Ben je bio u sumnjivoj situaciji, ali sudije su priznale pogodak.

77' Radonjić pokušava da pobegne po levoj strani, ali dobija samo korner.

75' Sve je manje vremena za Zvezdu da završi dvomeč u 180 minuta, traljavo i sporo teku akcije crveno-belih, čeka se da neki centaršut donese gol šansu.
Foto: StarSport
72' Druga izmena u Zvezdi – izlazi Ebesilio, ulazi Meleg. Debi za vezistu.

71' Sjajna prilika za Stojkovića, prihvatio je loptu na desnoj strani kaznenog potpuno usamljen, namestio se na šut, ali je lansirao loptu daleko od gola.

68' Zvezda pojačava pritisak, nekoliko centaršuteva sa obe strane, ali Nerugals svaki put dobro istrčava.

64' Stativa! Dubinska lopta za Pavkova, pored njega reaguje štoper Spartaksa, lopta ide pravo na nogu Radonjiću koji šutira snažno po zemlji, ali pogađa samo okvir gola. Golman je ostao ukopan, ali se mreža nije zatresla.

61' Opasna situacija u Zvezdinom kaznenom, lopta je nekoliko puta bila u nogama igrača Spartaksa, konfuzija među crveno-belima, koji uspevaju da izbace fudbal u polje.
Foto: StarSport
60' Prva promena u Zvezdi – izlazi Milić, ulazi Pavkov. On ide u špic, Ben ide na svoju poziciju desnog spoljnjeg.

59' Stojković ubacuje loptu u kaznen prostor Spartaksa, ali Nerugals boksuje i raščišćava situaciju.

57' Bleda igra Zvezde, većina napada ide preko Radonjića, ali bez konkretne opasnosti po gol Spartaksa.

56' Nova izmena kod gostiju – izlazi Svarups, ulazi Agire.

55' Šansa za Spartaks, odličan centaršut sa leve strane za Svarupsa, koji beži Degeku, ali na sreću crveno-belih šutira pored gola.
54' Novi korner za Zvezdu, lopta ide na Savića, ali kapiten ne uspeva da šutira ka golu.
Foto: StarSport
51' Sapleo je Kosorić Krstičića na oko 20 metara od gola Spartaksa. Žuti karton za kapitena gostiju, šansa za Zvezdu iz prekida. Ben traži Rodića, lopta odlazi u gol-aut.

50' Dobar napad Bena, lopta za Radonjića u kaznenom prostoru, loše je prihvata pa ga okružuju petorica rivala, i na kraju mu je oduzimaju.

49' Prva izmena na utakmici, u Spartasku – izlazi Višnakovs, ulazi Davidov.

46' Opasan prvi napad Zvezde, Ebesilio je propustio loptu u kaznenom, ali nije bilo njegovih saigrača da isprate akciju.

21:35 Počelo je drugo poluvreme, nema izmena u timovima.
Foto: StarSport
21:17 Kraj prvog poluvremena! Spartaks odoleva Zvezdi, ni posle 135 minuta nema golova u dvomeču ovih ekipa.

42' Malo je pao tempo posle nekoliko minuta dominacije Zvezde, izgleda da će ekipe na poluvreme bez golova.

39' Ben pokušava na lukav način da iznenadi Nerugalsa, poslao je lopotu pored živog zida po zemlji u golmanov ugao, ali čuvar Spartaksove mreže je to ispratio i uhvatio loptu.

38' Ebesilio je izborio faul na idealnom mestu, na ivici kaznenog prostora.

37' Ponovo pokušava Milić, ovaj put šutira sa ivice kaznenog prostora, ali Nerugals hvala loptu.
Foto: StarSport
37' Odgovara Spartaks, vreba priliku iz kontranapada, ali Borjan je oprezan.

36' Sjajna šansa! Nova gol prilika za Milića posle šuta glavom. nadskočio je Šlampa posle centaršuta Rodića sa leve strane, ali Nerugals fantastično brani.

33' Dobra prilika za Ebesilija, nakon centaršuta sa leve strane, Milić je odlično skočio na drugoj stativi i odigrao glavu povratnom za saigrača, koji usamljen sa 6-7 metara šutira daleko od gola.

27' Preti Zvezda preko Bena, ali još jednom loša završnica napadača crveno-belih.

20:56 Izneneđenje na Kipru! APOEL nije uspeo da nadoknadi 1:3 iz Litvanije, Suduva je uprkos minimalnom porazu prošla dalje i čeka boljeg iz ovog meča.
Foto: StarSport
25' Iznenadna šansa za Spartaks, posle kontre po levoj strani Malejev je utrčao u kazneni iz drugog plana, imao je dosta prostora za šut, ali je loptu poslao daleko preko gola.

20' Dobra akcija Zvezde po levoj strani, Radonjić ubacuje u kazneni, ali Milić ne stiže da reaguje glavom iz drugog plana.

17' Prvi pokušaj Bena, ali nije dobro zahvatio loptu posle povratne lopte Radonjića u sredini kaznenog.

15' "Daj gol, daj gol", ori se sa "severa" dok Zvezda juri prvi pogodak u sezoni.

12' Sjajna šansa! Fantastičan centaršut Ebesilija sa desne strane kaznenog na drugu stativu, Milić je bio sam, ali je šutirao glavom preko gola.
Foto: StarSport
8' Nekoliko opasnih centaršuteva crveno-belih, Milić je pao posle kornera i duela sa štoperom Spartaksa, ali sudije se nisu oglasile.

6' Još se čeka prvi ozbiljniji napad Zvezde, i navijači "rezervisani"

4' Prvi konkretan napad Zvezde, nekoliko lepih driblinga Radonjića, ali traljava završnica

2' Letonci na startu pokazuju da nisu došli da se samo brane.

20:30 Počeo je meč na "Rajku Mitiću", sa centra je krenuo Spartaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

403 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: