Zuković: Srpska atletika ima široku bazu

Selektor juniora Srbije u atletici Edin Zuković rekao je da je srednjeprugaš Elzan Bibić odlično trčao na Svetskom prvenstvu za uzrast do 20 godina u Tampereu.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

18:24

Zuković: Srpska atletika ima široku bazu

"Bibić se sjajno borio i nagrađen je ličnim rekordom na 1.500 metara. Finale u visu i 11. mesto Jasmina Halilija, polufinala Anje Lukić i Milice Emini na 100 prepone, kao i Boška Kijanovića u disciplini 400 metara, dopunjuju pozitivan utisak iz Finske", rekao je Zuković.

On je naveo da su 23 predstavnika na poslednja dva velika takmičenja za mlađe selekcije pokazatelj da srpska atletika ima široku bazu.

"Ukupno 17 mlađih juniora sa normama za prvenstvo Evrope i šest starijih juniora za planetarni šampionat potvrda su dobrog rada u mnogim disciplinama, kao i da će u budućnosti biti kvalitetnih ostvarenja", naveo je Zuković.

Oba juniorska tima Srbije imala su svoje predstavnike na završnim pripremama krajem juna u Novom Pazaru, posle kojih je održano Evropsko prvenstvo za mladje juniore u Đeru.

"Nikola Mujanović je u Madjarskoj nastavio niz medalja, posle Bibićevog zlata na 3.000 metara pre dve godine u Tbilisiju. Odličan je bio i Damir Klempić na 800 i 1.500 metara. Ostali su sticali neophodno internacionalno iskustvo", zaključio je Zuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: