Denver cilja "kopiju" Nikole Jokića na draftu (VIDEO)

Itan Hap, mnogima nepoznato košarkaško ime, po stilu igre podseća na Nikolu Jokića, koji mu je, kako kaže, uzor i igrač na kojeg se ugleda.

Izvor: PT

Četvrtak, 24.05.2018.

12:45

Denver cilja
Photo by Elsa/Getty Images

Hap, koji je student Univerziteta Viksonsin, u junu ove godine trebalo bi da izađe na NBA draft, koji se održava u Bruklinu 21. juna.

Hap je pre nekoliko dana trenirao u trening centru Nagetsa gde je pokazao šta ume s loptom, a posle toga pričao je za medije gde je rekao da "igru modeluje po Nikoli Jokiću".

"Iskreno, Džokera dosta gledam. Sa njim me pojedini i porede. Očigledno je da je on mnogo bolji šuter, ali imamo sličan osećaj za dodavanje i odlično kontrolišemo loptu za igrače naše visine. Nikola je sjajan igrač, uvek je zabavno gledati ga", rekao je Hap, a prenosi "Denverpost".

Itan Hap visok je oko 210 centimetara, pokriva poziciju centra i prošle godine je na Viskonsinu beležio 17,9 poena, osam skokova i 3,7 asistencija. Hap je sezone 2017/2018 bio jedan od efikasnijih igrača (kada se pogleda sve što je radio na terenu), ali postoji bojaznost da li istu tu igru može da prebaci i na parkete NBA lige.

Postoji mogućnost da se Hap vrati na Koledž naredne godine, pošto nije 'zaposlio' agenta i ne predviđa mu se da će biti u 60 pikova na Draftu 21. juna.

"Voleo bih da budem izabran u kasnoj prvoj rundi, ili u početku druge", kazao je Hap, koji ističe da postoji mogućnost da odigra četvrtu, poslednju, sezonu za Univerzitet Viskonsin.

Denver na predstojećem NBA draftu ima 14, 43. i 58. pika i pojedini mediju u SAD spekulišu da bi Nagetsi mogli da iskoriste jedan od dva pika iz druge runde kako bi uzeli Hapa, koji bi onda uživo mogao da uči od Jokića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: