Oglasilo se Ministarstvo sporta – Udovičić ide u Sloveniju

Delegacija Ministarstva omladine i sporta (MOS) koju predvodi ministar Vanja Udovičić boraviće u poseti Sloveniji.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

15:31

Oglasilo se Ministarstvo sporta – Udovičić ide u Sloveniju
Foto: StarSport

To je jedino saopštenje za javnost koje je stiglo iz MOS nakon što je ministar policije odlučio da zabrani odigravanje rukometne utakmice između juniorskih reprezentacija Srbije i Kosova.

Ministar MUP-a Nebojša Stefanović je rekao da je odluku doneo nakon konsultacija sa Ministarstvom sporta, ali dok smo čekali zvaničan stav iz kancelarije ministra Udovičića, stigla je samo potvrda puta u Sloveniju.

Udovičić će boraviti u poseti na zvanični poziv ministarke obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije Maje Makovec Benčič.

"Dvoje ministara na bilateralnom sastanku razgovaraće na teme: post-karijerno vođenje i razvoj (zapošljavanje, obuke, učenje na daljinu, dualna karijera, penzije), ulaganje u sportsku infrastrukturu u procesu EU integracija (EU fondovi – slovenačka iskustva, moguće investicije), bilateralna saradnja u razvoju nacionalnog sistema sporta (organizaciona struktura u sportu) i Konvencija Saveta Evrope o manipulaciji sportskim rezultatima – pozicija Slovenije i Srbije. Takođe, tokom boravka u Sloveniji ministar Udovičić održaće i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima drugih zemalja, sa predstavnicima Hrvatske i Bugarske razgovaraće o prekograničnoj saradnji, a sa predstavnicima Danske i Norveške o razvijanju zimskih olimpijskih sportova i centara u Srbiji", navodi se u saopštenju MOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: