Rapsodija Salaha protiv Votforda – prvi strelac Evrope

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Votford 5:0 u 31. kolu engleske Premijer lige..

Izvor: AK

Subota, 17.03.2018.

20:15

Rapsodija Salaha protiv Votforda – prvi strelac Evrope
Foto: Getty images

Meč na Enfildu obeležio je Egipćanin Mohamed Salah koji je postigao čak četiri gola, po dva u oba poluvremena, te asistirao kod petog koji je listom dao Roberto Firmino.

Egipćanin se sa ova četiri pogotka ostamostalio na prvom mestu strelaca lige sa četiri gola ispred povređenog kapitena Totenhema Harija Kejna.

Takođe, napadač Liverpula je i prvi strelac Evrope, najefikasniji je u ligama "petice" u kojima se gol vrednuje sa dva boda u borbi za prvog strelca "Starog kontinenta".

Sa po 24 gola mu osim Kejna u leđa gledaju i Lionel Mesi (Barselona, Španija), Čiro Imobile (Lacio, Italija) i Edinson Kavani (PSŽ, Francuska).

Salah je "načeo" Votford već u četvrtom minutu nakon dodavanja Sadija Manea, a na 2:0 je povećao u 43. U petom minutu nastavka Egipćanin sjajno pronalazi u petercu Firmina koji u skoku udara loptu listom desne noge za 3:0.

U završnici meča usledila je Salahova potpuna rapsodija, a posebno je impresionirao u 77. minutu kada je u kaznenom prostoru dva puta "zalomio" trojicu igrača Votforda, a onda kada je prišao i četvrti divnim udarcem po zemlji prevario i golmana.

Liverpul se vratio na treću poziciju u Premijer ligi bar do 1. aprila i meča Totenhema sa Čelsijem, kojem će to biti verovatno poslednja šansa da se izbori za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

S druge strane, Votford je drugim porazom u nizu, trećim u poslednjih pet kola, ostao na deobi desete pozicije, na osam bodova od zone ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: