Klasa je večna – sjajan "debi" Dženingsa (VIDEO)

Brendon Dženings vratio se u NBA ligu i to u dresu Milvoki Baksa sa kojima je potpisao ugovor na deset dana.

Izvor: PT

Utorak, 13.03.2018.

18:15

Klasa je večna – sjajan
Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Atraktivni plejmejker sezonu je proveo u Kini i po završetku iste dobio je ponovo priliku da se oproba u najjačoj ligi na svetu.

Dženings je protekle noći odigrao prvi meč ove sezone za Baksa i ostavio je sjajan utisak na terenu.

Milvoki je slavio protiv Memfisa sa 121:103, a Dženings je za 24 minuta ostvario učinak od 16 poena, 12 asistencija i osam skokova, uz šut iz igre 5/9.

"Bio sam nervozan i osećao sam se kao da igram prvu utakmicu u karijeri. Ponovno oblačenje ovog dresa je blagoslov i zahvalan sam na tome", rekao je Brendon posle utakmice.

Inače Dženings ima veoma zanimljivu priču, pošto je posle srednje škole otišao da igra u Evropu gde je jednu sezonu nastupao za Lotomatiku iz Rome. Nakon toge se odlučio za NBA draft gde ga je Milvoki 2009. godine izabrao kao desetog pika.

Usledile su fantastične partije u dresu Baksa i u jednom trenutku bio je među najboljim plejmejkerima lige. Ipak, odlazak u Detroit i teške povrede sprečile su ga da dostigne pun potencijal.

Karijeru je pokušao da vrati u Njujorku i Vašingtonu, međutim nije uspeo da povrati formu iz Milvokija. Sada se vratio u ovaj tim i grad i svakog zaljubljenika u košarku raduje na koji je način odigrao "prvu" utakmicu za Bakse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: