"Jokić će u 'Kuću slavnih', on je nivo iznad Gasola"

Košarkaš Denver Nagetsa Darel Artur rekao je da će srpski košarkaš Nikola Jokić jednog dana biti u "Košarkaškoj Kući slavnih" NBA lige.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

19:00

Photo by Christian Petersen/Getty Images

Artur, koji pokriva poziciju krilnog centra, pričao je u podkastu za "BSN Denver" gde je izneo samo reči hvale za našeg igrača.

"Pre tri godine kada je došao, odmah sam video da ima veliki potencijal. Znao sam da će biti dobar košarkaš. Nije mnogo šutirao, ali sjajno dodavao loptu i odlično je čitao igru", rekao je Artur za "BSN Denver".

Artur ove sezone nije odigrao mnogo mečeva (15), ali služi kao odličan mentor mlađim igračima, pošto je jedan od iskusnijih.

"Rekao sam da će biti dobar, ali se on pretvorio u zvezdu. Znam da će biti u 'Kući slavnih' (Hall of Fame) jednog dana kada završi sa igranjem", kaže Artur.

Krini igrač je pre Denvera, u koji je došao 2013. godine, igrao pet sezona u Memfisu gde je sarađivao sa Markom Gasolom.

"Nikola ima nešto posebno. Igrao sam sa Markom (Gasolom) i imaju sličan stil igre, međutim Nikola... način na koji on deli lopte i njegov pregled igre na terenu su na nivou iznad (u odnosu na Gasola). Ništa slično nisam video na nekom igraču u tom godištu", kazao je Artur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: