Deklasirani i Pevci, Pep se šali sa Premijer ligom

Fudbaleri Mančester sitija nastavili su da dominiraju Premijer ligom, ubedljivom pobedom nad Totenhemom u 18. kolu – 4:1.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

20:19

Deklasirani i Pevci, Pep se šali sa Premijer ligom
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Siti je ponovo pokazao klasu u duelu u kojem je ostatak Premijer lige tražio spas, ali ’Pevci’ nisu imali šanse da zaustave pobednički niz ’Građana’.

Pep Gvardiola slavio je i protiv petog rivala iz "velike šestorke", produživši rekord na 16 uzastopnih trijumfa u engleskom šampionatu.

Igrao se 14. minut, kada je Ilkaj Gindoan odlično odreagovao u šesnaestercu Sparsa, nakon kornera Sanea i glavom matirao Lorisa za 1:0. Ostao je Nemac potpuno sam u srcu kaznenog prostora, a Gvardiola savršeno iskoristio neigranje dvojice standardnih štopera ’Sparsa’.

’Građani’ su nastavili da pritiskaju, francuski golman spasao ih je desetak minuta kasnije, a tek u 36. je Totenhem prvi put pripretio – udarac Kejna otišao je pored stative.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bismo u drugom gledali istu sliku – gosti su se malo oslobodili pritiska, ali je to trajalo tek desetak minuta, da bi krenuli furiozni napadi Sitija. Neverovatne prilike propustili su Sane i Sterling, pre nego što je Kevin De Brejne duplirao vođstvo.

Rešio je odličan kontranapad i asistenciju Gindoana, bukvalno probivši Lorisa na liniji.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Samo pet minuta kasnije, Vertongen obara sunarodnika De Brejnea u svom kaznenom prostoru, odgovornost je preuzeo Žesus, ali je pogodio stativu. Na odbitak je odmah naleteo Sterling, imao je prazan gol, ali ga je drugi put na utakmici prebacio.

Ipak, u 80. minutu Sane probija po levoj strani, proigrava Sterlinga na suprotnoj, koji lako šalje loptu u nebranjenu mrežu za 3:0.

U nadoknadi vremena, isti igrač postiže još jedan gol, za potpuni debakl Totenhem Sparsa na ’Etihadu’ i potvrdu dominacije Sitija.

Utešni gol za Sparse postigao je Kristijan Eriksen, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Siti je i dalje bez poraza u Premijer ligi i prvi je na tabeli sa 52 boda, odnosno ima čak 14 bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda, koji svoj meč 18. kola igra u nedelju.

Totenhem je upisao peti poraz i sada je na sedmom mestu sa 31 bodom.

Mančester siti u narednom kolu dočekuje Bornmut, dok Totenhem gostuje Barnliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: