Srpska veza: Luka strelac, Mijat asistent

Fudbaleri Šalkea odigrali su nerešeno sa Ajntrahtom 2:2 u 17. kolu Bundeslige, a jedan od strelaca za Ajntraht bio je i srpski napadač Luka Jović.

Izvor: MLJ

Subota, 16.12.2017.

17:24

Srpska veza: Luka strelac, Mijat asistent
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Za loš start utakmice ekipe koja na tabeli juri Bajern iz Minhena pobrinula su se dvojica Srba, Mijat Gaćinović i Luka Jović.

Ajntraht je poveo već posle 59 sekundi kada je Ante Rebić sa boka ubacio loptu u kazneni prostor, a Mijat Gaćinović je prosledio do Jovića.

Jović je uklizao i poslao je u mrežu za 1:0. Gaćinović je u 66. minutu "prozujao" proed Majera i pokušao da savlada Farmana, lopta se odbila do Halera i on je petom dao gol za 2:0.

Šalke smanjuje dobrim ubacivanjem Burgštalera koji po zemlji sa leve strane centrira za Emboloa u 82. minutu, da bi konačan rezultat u poslednjim sekundama nadkonade od četiri minuta postavio štoper Ajntrahta Naldo. Na terenu se i u dresu Šalkea našao jedan srpski internacionalac, Matija Nastasić koji je odigrao čitav meč.

Šalke posle remija ima 30 bodova, 11 manje od vodećeg Bajerna, dok je Ajntraht sedmi sa 26.
EPA-EFE/RONALD WITTEK
Minhenski Bajern je minimalnom pobedom nad Štutgartom obezbedio povećanje prednosti u odnosu na najbliže pratioce. Ekipa koja se bori za opstanak i nalazi se na 14. mestu pružila je ozbiljniji otpor nego što se očekivalo šampionu Nemačke.

Bajern je mrežu zatresao u 79. miunutu kada je Koman dodao loptu Mileru, a ovaj sa desetak metara savladao golmana Štutgarta.

Štutgart je imao izuzetnu šansu da izjednači u 94. minutu kada je Rafinja skrivio penal, ali je Šadrak Akolo propustio šansu da postigne gol jer mu je Sven Ulrajh odlično odbranio.

Štutgart je posle ovog poraza na 14. mestu sa 17 bodova.
Getty Images
Frajburg je odigrao još jedan interesantan meč sa mnogo golova. Posle pobede i neverovatnog preokreta protiv Kelna igrali su 3:3 sa Augsburgom. Finbogason je postigao het-trik za Augsburg, ali je način na koji je Augsburg došao do boda identičan kao i onaj kako je to uradio Frajburg protiv Kelna.

Augsburg je poveo u prvom minutu, Ganter je u 20. izjednačio, a Petersen je u 48. i 65. preokrenuo i Frajburg je vodio sa 3:1. Finbogason na scenu stupa ponovo u nadoknadi vremena kada sa dva gola vraća bod svojoj ekipi.

Miloš Jojić se našao u ulozi asistenta za Keln u prvoj pobedi "Jarčeva" u Bundesligi. Keln je pobedio tim Volfsburga, a jedini gol je u 67. minutu dao Klemen posle pravovremene lopte srpskog igrača.

Keln je uprkos pobedi i dalje na dnu tabele sa šest bodova, a Volfsburg je 12. sa 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: