Na ovom mestu se kaktusi toliko kradu,da su ih mikročipovali

Posetioce nacionalnog parka Saguaro u Arizoni toliko oduševe njegovi krajolici, da neretko odluče da ponesu jedan njegov deo sa sobom.

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

20:15

Na ovom mestu se kaktusi toliko kradu,da su ih mikročipovali
Foto: Thinkstock

Iako generalno ne treba napominjati da uništavanje nacionalnih parkova na bilo koji način predstavlja vrlo nepoželjnu stvar, mnogim turistima to izgleda nije jasno.

Tako su u Saguaru do sada na meti bile razne biljke i stene, a u poslednje vreme izuzetno je popularna krađa kaktusa, delimično zbog činjenice da se desetak centimetara prodaje po ceni od oko 35 dolara.

S obzirom na to da je reč o učestalom problemu i da kaktusi sporo rastu, lokalni čuvari odlučili su da ih mikročipuju, uz napomenu da, iako na osnovu čipa može da se identifikuje biljka, nije moguće pratiti počinioce.

Ipak, čuvari se nadaju da će primena nove tehnologije bar malo odvratiti lopove od njihove namere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: