Uginuo Bento, legendarni mačak interneta

Osmogodišnji Bento, koji se na internetu proslavio kao druga Keyboard Cat verzija, uginuo je 9. marta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

08:35

Uginuo Bento, legendarni mačak interneta
Foto: YouTube Screenshot

Bentov vlasnik Čarli Šmit oprostio se od svog ljubimca na Tviteru u nedelju.

Prvobitna Keyborad cat stekla je svetsku slavu 2009, dve godine nakon što je Šmit "iskopao" staru VHS kasetu iz 1984. na kojoj izvodi tačku sa mačkom, i objavio snimak na Jutjubu.

Mačka u video-snimku nosi plavu bluzu i "svira" sintisajzer. Jutjuber Bred o Farel dobio je 2009. dozvolu od Šmita da koristi video-snimak, pa je montirao svoju verziju, koja je ubrzo postala viralna, prenosi Mašabl.

Bento je bio druga zvezda na sintisajzeru koja je stekla planetarnu popularnost. Pojedini snimci na kojima se pojavljuje imaju milionske preglede.

Prvobitni snimak sa mačkom iz 1984. stekao je do sada više od 50 miliona pregleda. Šmit je u međuvremenu objavio i omaž svom uginulom ljubimcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: